På scen
 1. Suzanne Osten - 80 år och framåt av kultur för barn och unga

  Unga Klara firar att grundaren Suzanne Osten fyller 80 år med en aktivistdag för barn och unga!

 2. Baby Disco på Unga Klara

  Succén är tillbaka! Kom och dansa hemma hos Unga Klara 🪩

 3. 📚Bokcirkel - Utopiska Ögonblick av Erik Uddenberg

  Unga Klara anordnar bokcirkel! Varmt välkomna 💜

 4. Öppna sinnen, skarpa hjärnor, stora hjärtan

  Hur kan skolan bli en bildningsmiljö som bidrar till att eleverna får vara och bli tänkande och kännande människor? Se den flerfaldigt prisbelönta filmen Öppna sinnen, skarpa hjärnor, stora hjärtan av Bengt Danneborn med efterföljande samtal.

 5. Reading: Suedin av Amar Jašarević

  Torsdag den 20:e. Rahim stegar in i sin lägenhet, han är pank och ALLT suger. Men då upptäcker Rahim något som helt förändrar tillvaron: på en stol i hans lägenhet sitter en suedi.

 6. Baby Disco på Unga Klara

  Kom och dansa hemma hos Unga Klara!

 7. Gästival på Unga Klara

  Mellan den 27-29 oktober öppnas våra dörrar för föreställningar, samtal och workshops inom temat Konstnärskap och funktionalitet. Om att vägra placeras i fack som person med en funktionsvariation, och om att först och främst vara konstnär. Välkomna!

 8. Salong 17 oktober: Anna Vnuk är Bastarden

  Inför produktionen Anna Vnuk är Bastarden tar Anna hjälp av den folkkäre populärhistorikern Fredrik Lindström för att lära sig mer om bastarden som fenomen. Välkomna!

 9. BRINN

  Det här är berättelsen om när en enda händelse förändrar livet för alltid. Det är berättelsen om vänskap så stark att den blir farlig. Om ungdomar som blir inlåsta och isolerade - och om elden som en otämjbar kraft inuti och utanför en själv. Av Elmira Arikan och Farnaz Arbabi, i regi av Farnaz Arbabi.

 10. Buster Keaton på månen

  Suzanne Osten är tillbaka på Unga Klara med kritikerrosade Buster Keaton på månen. En fantasifull teatershow om barns utsatthet och deras längtan efter ett eget liv. Av Gunilla Linn Persson.

 11. Is my microphone on?

  Ett hjärtskärande vittnesmål om den yngre generationens oro, rädsla och frustration. Spelas endast 22 april.

 12. Bland Drakar & Dragqueens

  Succéproduktionen Bland Drakar & Dragqueens kommer till Unga Klara 13 april!

 13. Oscar

  En ärlig och sann berättelse om att växa upp i en familj med missbruk. I samproduktion med Riksteatern Crea.

 14. För att jag säger det

  I en miljö full av dans, tyll, färg och bus bearbetas childism som fenomen - diskriminering och fördomar mot barn. Är en barnrevolution möjlig? 

 15. Poetic (R) Evolution

  Publiksuccén är tillbaka! Unga Klara möter Sveriges Radios Symfoniorkester i Poetic (R) Evolution, en föreställning där spoken word, hiphop, R'n'B och klassisk musik flätas samman i ett oväntat program riktat till högstadie- och gymnasieelever i Berwaldhallen. Vad händer när unga poeter som lever och verkar i dag möter musikhistoriens stora kompositörer?

 16. Foto Lia Jacobi/Norrdans

  Våroffer - Gästspel

  En dysfunktionell födelsedagsfest, öronproppar, överbliven presenning, en kratta och ett 50-tal andra vardagsföremål delar plats med tre dansare som försöker dansa en mycket exakt version av Våroffer.

 17. Jag är tid, jag är rum - En sinnlig upptäcktsresa

  Kollaborativet gästar Unga Klara! Ljus, skuggor, speglingar, mjukt, hårt, skrovligt, kallt, varmt, tungt och luftigt i kroppens klanger. En upplevelsevandring i landskap där kroppen och rummet får hitta en egen rytm att andas tillsammans.

 18. Hjärtat inuti

  En ovanlig föreställning, med ett myller av taktila upplevelser som stimulerar publikens nyfikenhet samtidigt som den bjuder in till avkoppling och eftertanke i en trygg miljö. Riktar sig främst till barn med funktionsvariationer.

 19. Tuma

  Med teaterfesten Tuma bjuder Gustav Deinoff, manus och regi, in till en storslagen resa genom världsrymd, svärta och ljus. In i fantasins magiska värld där sorgen kan bo tills du blir hel igen. Med sin stora och mångfasetterade ensemble, nyskriven musik och förtrollande scenografi, berättar Tuma om den där gången hen blev så ledsen att hen nästan dog. Och hur hen, med lite hjälp, lyckades överleva.

 20. Ögonblicket

  Ögonblicket är en världsomspännande berättarteaterföreställning om empati. Vad får oss att göra något för en annan? Dramatikern Erik Uddenberg och regissören Gustav Deinoff utforskar klassrum som teaterrum och skapar nya former för teater där eleverna själva finns. Föreställningen turnerar i hela Sverige under hösten och vintern 2021.

 21. Poetic (R) Evolution

  Unga Klara möter Sveriges Radios Symfoniorkester i Poetic (R) Evolution, en föreställning där spoken word, hiphop, RnB och klassisk musik flätas samman i ett oväntat program riktat till högstadie- och gymnasieelever i Berwaldhallen. Vad händer när unga poeter som lever och verkar i dag möter musikhistoriens stora kompositörer?

 22. De kommer att drunkna i sina mödrars tårar

  Den publik- och kritikerrosade De kommer att drunkna i sina mödrars tårar är tillbaka på Unga Klara - en science fiction-thriller om vänskap, framtidstro och om terrorns och fascismens mekanismer. En högaktuell berättelse av Augustprisbelönade Johannes Anyuru, i regi och dramatisering av Farnaz Arbabi. 

 23. Lavandería

  En tvättstuga i ett stort hyreshuskomplex. Maskiner och människor som går sönder och lagas. Arga lappar som skrivs och historier som berättas.  Med Lavandería skapar Nachla Libre, manus och regi, ett sceniskt mångbottnat verk som genom att sätta fokus på ett mikrokosmos, lyckas fånga en hel värld.

 24. Koreografin - INSTÄLLT!

  INSTÄLLT! Föreställningen Koreografin som skulle ha spelats på Unga Klara 16-18 november utgår, efter ett beslut av arrangören, Johanssons pelargoner och dans. Vi beklagar de inställda evenemangen. I nuläget är inga nya föreställningar inplanerade.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6