För pedagoger Mer än en teater

Tips inför teaterbesök för dig som pedagog. Vi erbjuder också workshops, Skapande skola-projekt, pedagogiska material och mycket mer.

Inför er teaterupplevelse

Tips och saker som är bra att tänka på inför, under och efter er teaterupplevelse.

Pedagogiskt material

Här kan du ladda ner våra pedagogiska material, bildstöd och sociala berättelser som är kopplade till de olika produktionerna. Helt kostnadsfritt.

Bidraget Skapande skola

Skapande Skola är ett bidrag som skolans huvudman ansöker om hos Kulturrådet. Bidraget ska bidra till att konst och kultur integreras i skolan på lång sikt.

Referensgrupp & provpublik

Se föreställningen före alla andra. Vi söker kontinuerligt grupper och klasser som vill vara en del av produktionsprocessen.

Fler erbjudanden

Subventioner: boka till rabatterat pris

Som skola kan ni boka föreställningar med Kulans eller Region Stockholms subvention. Subventionen gäller även workshops och för- och eftersamtal.

Stockholms Stad. Kulanpremien kan sökas av alla förskolor, familjedaghem och skolor i Stockholms stad.
Läs mer om Kulanpremien här.

Stockholms Län (utanför Stockholms stad). Subventionen är ett begränsat anslag som ges via Unga Klara med stöd av Region Stockholm. Subvention på workshops gäller i samband med bokad föreställning. Först till kvarn gäller.

Kontakta [email protected] om ni önskar boka med subventionen.

Studiebesök på Unga Klara

En unik chans för din grupp att få en inblick i hur teater skapas. Se hur arbetet på en teater kan se ut - på och bakom scen. Kontakta vår pedagog Julian Vigil på [email protected].

Praktikplatser för elever

Har ni elever som är nyfikna på hur det kan vara att arbeta på och bakom scenen på Unga Klara? Be dem skicka in en kort presentation av sig själv i ett personligt brev samt ett CV till Julian på [email protected].