Lediga tjänster Unga Klara söker marknads- och kommunikationschef

Unga Klara söker en operativ marknads- och kommunikationschef för ledning och genomförande av teaterns avdelning för försäljning, kommunikation och press. Ansökningstiden är förlängd till den 27 oktober 2020.

Unga Klara, nationell scen för barn och unga, verkar med uppdraget att spela om det allra viktigaste och att göra livsbejakande teater även om det svåra, farliga och obekväma. Verksamheten finansieras av Kulturdepartementet, Region Stockholm och Stockholms stad. Under 2019 genomfördes 680 föreställningar och publika arrangemang för 27 898 personer, främst barn och unga. Unga Klara har två scener på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm samt turnerar i Stockholm, Region Stockholm, Sverige och världen.

Unga Klara söker en operativ marknads- och kommunikationschef för ledning och genomförandet av teaterns avdelning för försäljning, kommunikation och press. Vi söker en medarbetare med stor passion för scenkonst, barn och ungas rätt till kvalitativ konst och det dialogiska i relationsbyggande. Avdelningen består idag av följande tjänster: en operativ chef, en pedagog, en säljare- och foajéansvarig samt publikvärdar.

Arbetsbeskrivning:

- initiera, arbetsleda och genomföra intern- och extern kommunikation, marknadsföring, digital marketing, publika möten, teaterns pedagogiska aktiviteter samt omvärldsbevakning med fokus på ovanstående områden
- driva försäljnings- och publikmål, utveckla och ansvara för teaterns försäljningsstrategier och säljrutiner, implementera CRM och vara helhetsansvarig för publikupplevelsen.
- rapportera till VD, leda kriskommunikation och delta i ledningsgruppen
- inneha personal- och budgetansvar samt arbetsmiljöuppgifter för sin personal
- vara uppdragsgivare till externa tjänster så som grafisk formgivare och producenter till rörligt material

Din profil och kvalifikationskrav:

- mångårig yrkeserfarenhet från strategiskt och operativt marknad- och kommunikationsarbete samt försäljning
- relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande inom ledarskap, försäljning och marknadsföring/kommunikation
- dokumenterad erfarenhet av CRM och goda kunskaper om vad som driver beteenden
- minst tre års dokumenterad chefs- och ledarerfarenhet samt god förmåga att entusiasmera medarbetare och skapa arbetsglädje
- vara utåtriktad, kommunikativ och lyhörd samt ha förmågan att skapa och utveckla goda relationer med olika yrkeskategorier
- vara resultatinriktad, driven, strukturerad och affärsorienterad och ha förmåga att prioritera

Unga Klara strävar efter en mångfald på arbetsplatsen och ser gärna att personer med olika bakgrunder, erfarenheter och kompetenser söker.

Ansökan
Ansökan i form av din meritförteckning och ett personligt brev skickar du till [email protected]. Ansökningstiden är förlängd till den 27 oktober 2020. Frågor om tjänsten besvaras av VD Stefan Hansen, mobil 070-313 93 75 eller mejl [email protected].

Fackliga företrädare nås via avdelning[email protected].

Arbetstid/Varaktighet
Heltid / Tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse.
Kvälls- och helgdagsarbete förekommer.
Provanställning 6 månader tillämpas.
Unga Klara följer kollektivavtalet mellan Svensk scenkonst och Teaterförbundet. Månadslön enligt överenskommelse.