Nyheter : Teaterhösten fortsätter!

Denna vecka spelar vi de sista föreställningarna av De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, en samproduktion mellan Unga Klara och Uppsala stadsteater, i regi av Farnaz Arbabi efter Johannes Anyurus roman och ser fram emot Poetic (R) Evolution, ett samarbete mellan Unga Klara och Sveriges Radios Symfoniorkester, i regi av Nachla Libre och Jonas Nydesjö som dirigent på Berwaldhallen. Dessutom spelas Erik Uddenbergs Ögonblicket, i regi av Gustav Deinoff, i klassrum runt om i region Stockholm och i hela Sverige - och gör nedslag på hemmascenen Unga Klara under vecka 44.

Vi glädjer oss ofantligt åt att få träffa vår publik igen! Vi är medvetna om att vi fortfarande möts under särskilda förutsättningar. Det är av största vikt för oss att vår publik får en trygg och säker scenkonstupplevelse. Vi följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar all vår verksamhet efter rådande restriktioner.

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar är en högaktuell berättelse av Augustprisbelönade Johannes Anyuru. Regi och dramatisering av Farnaz Arbabi som ställer sig frågan: Hur ser den morgondag ut som vi skapar idag?

Rekommenderas från 15 år. Spelas både som offentlig föreställning och som skolföreställning.

Boka här!

På bilden: Tina Pour Davoy och Bianca Cruzeiro. Foto: Mats Bäcker.

Poetic (R) Evolution

I konsertföreställningen Poetic (R) Evolution tas publiken med på en musikalisk och lyrisk utflykt, där spoken word, hiphop och RnB flätas samman med klassisk musik framförd av Sveriges Radios Symfoniorkester. Nachla Libre regisserar och Jonas Nydesjö väljer ut, arrangerar och orkestrerar musiken i ett program som riktar sig till högstadie- och gymnasieelever.

Sveriges Radios Symfoniorkester och Unga Klara låter två världar mötas i Berwaldhallen den 27 - 30 oktober 2021, när poeten och spoken word-artisten Nachla Libre och dirigenten och kompositören Jonas Nydesjö presenterar en konsertupplevelse som går utanpå det mesta.

Rekommenderas från 12 år. Boka biljetter till skolföreställningarna på Berwaldhallens webb här.

Offentlig föreställning ges lördagen den 30 oktober 2021. Boka biljett här.

Ögonblicket

Den turnerande klassrumsföreställningen Ögonblicket är en världsomspännande berättarteaterföreställning som utspelar sig såväl på skolan som runt om i världen. Ögonblicket framförs av tre skådespelare och en musiker som förmedlar flera historier, inspirerade av olika kulturers berättarform, genom språk, musik, sång, dans och rytm. Dramatikern Erik Uddenberg och regissören Gustav Deinoff utforskar nya former för teater där eleverna själva finns.

Under höstlovet i Stockholm (vecka 44) ges även en unik möjlighet att uppleva föreställningen på scen hos Unga Klara!

Rekommenderas från 9 år. Boka här.

Grafisk form: Studio Parasto Backman.

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar

Den publik- och kritikerrosade De kommer att drunkna i sina mödrars tårar är tillbaka på Unga Klara - en science fiction-thriller om vänskap, framtidstro och om terrorns och…

Poetic (R) Evolution

Unga Klara möter Sveriges Radios Symfoniorkester i Poetic (R) Evolution, en föreställning där spoken word, hiphop, RnB och klassisk musik flätas samman i ett oväntat program riktat…

Ögonblicket

Klassrumsföreställningen Ögonblicket är en världsomspännande berättarteaterföreställning om empati. Vad får oss att göra något för en annan? Dramatikern Erik Uddenberg och regissören…