Nyheter : De kommer att drunkna i sina mödrars tårar

2020-12-22: På publikens begäran görs nu en filminspelning av föreställningen De kommer att drunkna i sina mödrars tårar. Du kan köpa biljett eller presentkort redan nu! Den 13 januari blir det digital premiär: boka din biljett här!

Unga Klaras och Uppsala stadsteaters succéföreställning De kommer att drunkna i sina mödrars tårar hann bara spelas nio gånger innan den fick ställas in p.g.a. de skärpta restriktionerna. Många ur publiken och från gymnasieskolorna som ville se föreställningen hörde av sig till teatern för att fråga när den skulle spela igen och om den gick att se på nätet.

- Vi på teatern hade verkligen längtat efter att spela föreställningen, och saknaden efter publiken är stor, så vi har letat efter sätt att mötas, säger Farnaz Arbabi, en av Unga Klaras två konstnärliga ledare. -Även om en filmatisering inte fullt ut kan ersätta föreställningen, så har vi satsat på att göra en högkvalitativ inspelning för att ändå kunna nå vår publik.

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, i regi och dramatisering av Farnaz Arbabi, efter en roman av Johannes Anyuru, hade urpremiär på Unga Klara den 29 oktober och är en samproduktion med Uppsala stadsteater.

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar gestaltar den rädsla som många känner för växande populism och extremism. Det är en högaktuell berättelse om nationalism, rädsla och radikalisering. Hur ser den morgondag ut som vi skapar idag? Vad kan vi lära oss av att se bakåt och framåt i tiden?

Du köper din biljett eller presentkort via plattformen Voyd - till en kostnad av 100 kr. Värdekoden använder du sedan för att streama den filmade föreställningen, som finns tillgänglig på Voyd från den 13 januari till den 31 mars.

Föreställningen kommer att textas på både svenska och engelska.

Läs mer om De kommer att drunkna i sina mödrars tårar och de medverkande här.

Läs mer om föreställningen här!

Se bilder från föreställningen här!

Klicka här för att köpa din biljett/presentkort på Voyd!

- Det kräver ju verkligen sin kvinna att dramatisera den (Anyurus roman), som tur är har vi ju här en sådan kvinna - Farnaz Arbabi. Hon manövrerar skickligt det här materialet och har gjort en väldigt effektiv berättelse.

ANNA HEDELIUS, SVT KULTURNYHETERNA, 2020-10-30

- Farnaz Arbabi har både dramatiserat och regisserat texten och hon har plockat fram det sakliga ur Anyurus lyriska och gåtfulla roman. Gjort den tydlig och till något eget, även om intrigen är densamma, liksom människorna, miljön och den isande kontentan: någon gång ganska snart, i en av de möjliga framtider som vi lägger grunden till nu, kan Sverige se ut så här.

JENNY ASCHENBRENNER, SVD, 2020-10-30

- En stark värme och närvaro växer i ensemblen under kvällens gång, kontaktviljan och samtalslusten går nästan att ta på.

MAINA ARVAS, DN, 2020-10-30