Nyheter : Höstens föreställningar

I höst spelas föreställningarna Buster Keaton på månen, av Gunilla Linn Persson i regi av Suzanne Osten, De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, en samproduktion mellan Unga Klara och Uppsala stadsteater, i regi av Farnaz Arbabi efter Johannes Anyurus roman och Poetic (R) Evolution, ett samarbete mellan Unga Klara och Sveriges Radios Symfoniorkester, i regi av Nachla Libre och Jonas Nydesjö som dirigent. Dessutom spelas Erik Uddenbergs Ögonblicket, i regi av Gustav Deinoff, i klassrum runt om i region Stockholm och i hela Sverige.

Vi glädjer oss ofantligt åt att få träffa vår publik igen! Vi är medvetna om att vi fortfarande möts under särskilda förutsättningar. Det är av största vikt för oss att vår publik får en trygg och säker scenkonstupplevelse. Vi följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar all vår verksamhet efter rådande restriktioner.

Nu släpper vi fler biljetter till föreställningarna från den 29 september till Buster Keaton på månen och De kommer att drunkna i sina mödrars tårar!

Buster Keaton på månen

Buster Keaton på månen är en rolig, rörande och brutal föreställning med levande och nyskriven musik efter en berättelse av Gunilla Linn Persson, i regi av Suzanne Osten.

Boka gärna biljett till Buster Keaton på månen med Unga Klaras familjerabatt! Du bestämmer självklart själv vilka som ingår i din familj. Du får 25% familjerabatt på hela bokningen när du bokar med barn - oavsett om du är kusin, granne, moster, farfar, bonusvuxen, pappa, kompis eller storasyster. Rabatten aktiveras automatiskt när du bokar en barnbiljett.

Urpremiär den 20 augusti på Unga Klara. Rekommenderas från åtta år. Spelas både som offentlig föreställning och som skolföreställning.

Boka här!

Vill du boka en skolföreställning kan du göra det via [email protected]. Datum som är reserverade för skolor hittar du i vårt kalendarium här.

På bilden: Siri Hamari, Parwin Hoseinia, Klas Lagerlund, Gustav Deinoff. Foto: Sara P Borgström.

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar är en högaktuell berättelse av Augustprisbelönade Johannes Anyuru. Regi och dramatisering av Farnaz Arbabi som ställer sig frågan: Hur ser den morgondag ut som vi skapar idag?

Rekommenderas från 15 år. Spelas både som offentlig föreställning och som skolföreställning.

Boka här!

Vill du boka en skolföreställning kan du göra det via [email protected]. Datum som är reserverade för skolor hittar du i vårt kalendarium här.

På bilden: Astrid Kakuli, Davood Tafvizian, Bashkim Neziraj, Tina Pour Davoy, Rita Lemivaara (ersätts av Bianca Cruzeiro i höst), Robin Keller, Ester Claesson. Foto: Mats Bäcker.

Poetic (R) Evolution

I konsertföreställningen Poetic (R) Evolution tas publiken med på en musikalisk och lyrisk utflykt, där spoken word, hiphop och RnB flätas samman med klassisk musik framförd av Sveriges Radios Symfoniorkester. Nachla Libre regisserar och Jonas Nydesjö väljer ut, arrangerar och orkestrerar musiken i ett program som riktar sig till högstadie- och gymnasieelever.

Sveriges Radios Symfoniorkester och Unga Klara låter två världar mötas i Berwaldhallen den 27 - 30 oktober 2021, när poeten och spoken word-artisten Nachla Libre och dirigenten och kompositören Jonas Nydesjö presenterar en konsertupplevelse som går utanpå det mesta.

Rekommenderas från 12 år. Boka biljetter till skolföreställningarna redan nu på Berwaldhallens webb här.

De offentliga föreställningarna ges lördagen den 30 oktober 2021. Biljettsläpp i september 2021.

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar

Den publik- och kritikerrosade De kommer att drunkna i sina mödrars tårar är tillbaka på Unga Klara - en science fiction-thriller om vänskap, framtidstro och om terrorns och…

Buster Keaton på månen

Suzanne Osten återvänder till Unga Klara med en pjäs av Gunilla Linn Persson om syskonkärlek och barndomens farsartade tillvaro i ett äktenskapligt haveri. En rolig, rörande och…

Poetic (R) Evolution

Unga Klara möter Sveriges Radios Symfoniorkester i Poetic (R) Evolution, en föreställning där spoken word, hiphop, RnB och klassisk musik flätas samman i ett oväntat program riktat…