Skapande skola och workshops med Unga Klara

Är du pedagog och funderar på hur du kan uppmuntra dina elevers skapande? Använd ert Skapande skola-bidrag hos Unga Klara!

Unga Klara erbjuder föreställningar och workshops som fördjupar teaterupplevelsen för dina elever. Genom skapande skola-projekt får vi på Unga Klara möjlighet att arbeta nära er pedagoger och skolklasser i grundskolan under en längre tid. I projekten erbjuder vi föreställningar och workshops som är kopplade till teaterupplevelsen.

Om Skapande Skola

Skapande Skola är ett bidrag som skolans huvudman ansöker om hos Kulturrådet. Bidraget ska bidra till att konst och kultur integreras i skolan på lång sikt.

Vad kan du få bidrag för?

1. Köp av biljetter till Unga Klaras föreställningar.

2. Workshops som genomförs med Unga Klara för att främja elevernas egna skapande, och/eller

3. För- och/eller efterarbete med skolans pedagoger och Unga Klara, som sker som en del av ett Skapande skola-projekt.

När kan du ansöka?

Du kan söka det här bidraget via Kulturrådets onlinetjänst en gång per år, under tidig vårtermin. Det går bara att söka för kommande läsår.

Hur ansöker du?

Du ansöker via Kulturrådets onlinetjänst. I din ansökan ska du lämna den information de frågar efter i ansökningsomgången. Efter att Kulturrådet tagit emot din ansökan kan de i vissa fall begära in ytterligare uppgifter för att bedöma den.

Guide: Så ansöker du 

Workshops med Unga Klara

Nedanstående workshops kan ingå i ett Skapande skola-projekt. Unga Klara erbjuder också skräddarsydda workshops efter era behov.

Workshop: Romeo & Julia

Boka en rolig och fördjupande workshop i samband med att ni ska se föreställningen Romeo & Julia på Unga Klara!

Workshop: Alla jag kan vara!

Arbeta skapande tillsammans med Unga Klaras skådespelare och pedagog i denna workshop! Vem är jag? Vilka kan jag vara? Är jag alltid samma oavsett var jag är?

Workshop med Unga Klara: För- och eftersamtal

Ska din klass se eller har ni redan sett en föreställning på Unga Klara? Boka för- och eftersamtal!

Workshop: Animera egna filmer

Ni som ska se eller har sett en föreställning på Unga Klara kan även boka en rolig och spännande heldags-workshop där gruppen får skapa animerade filmer!

Skräddarsy ert projekt!

Unga Klara erbjuder skräddarsydda Skapande skola-projekt i form av ett paket som kan innehålla både föreställning och workshops.