#RomeoochJuliapåGullbacken
Teater – Gästspel 2-4 november 2020 Romeo och Julia på Gullbacken - INSTÄLLT

INSTÄLLT! Tyst Teaters föreställning Romeo och Julia på Gullbacken som skulle ha spelats på Unga Klara 2-4 november utgår, efter ett beslut av arrangören, Riksteatern. Vi beklagar de inställda evenemangen. I nuläget är inga nya föreställningar inplanerade.

Den 2-4 november spelar Tyst Teaters föreställning Romeo och Julia på Gullbacken, av Anders Duus, i regi av Debbie Z. Rennie, på Unga Klara. Tyst Teater tar här Shakespeares klassiska stycke Romeo och Julia och förflyttar den till ett svenskt ålderdomshem år 2020.

I den här föreställningen har Romeo och Julia nått livets höst och hamnat på samma avdelning på ålderdomshemmet. När passionen börjar spira mellan demens, lårbensbrott och katetrar och anhöriga som vägrar förstå så får kampen för den stora hemliga kärleken ännu mer glöd. Kan Shakespeares blankvers väcka för mycket lust och lidelse i skrumpna gamla kroppar? Föreställningen lyfter också ett politiskt och medmänskligt perspektiv. Vad händer när vi blir äldre? Vilken omsorg kan vi förvänta oss i livets slutskede? Och den viktigaste frågan för alla minoriteter - på vilket språk?

Fakta

Gästspel
Riksteaterns Tyst Teater
Spelas på Unga Klara
2-4 november 2020
Längd
1 tim och 45 min
Språk
Svenskt teckenspråk och svenska
Rekommenderas för
Unga och vuxna från 13 år och uppåt

Team

Manus

Anders Duus

Regi

Debbie Z. Rennie

Scenografi

Märta Fallenius

Ljusdesign

Charlie Åström

Musik

Niklas Swanberg

Kostym

Lars Otterstedt

Mask

Anna Olofson

Ensemble

Giuseppe Giuranna

Gunilla Vestin Wallin
Mette Marqvardsen
Joakim Halelin Adeby
Robert Fransson

Vill du se fler föreställningar?