READING: Karimi och Shaheman

JAG ÄR EN STATION av Shahla Karimi och HAN KAN ALLTID SÄGA ATT DET ÄR AV KÄRLEK TILL PROFETEN av Gurshad Shaheman.

JAG ÄR EN STATION

av Shahla Karimi

handlar om perspektiv, handlar om att bli betraktad men inte ges möjlighet att bli delaktig i något större. Jag är en station handlar också om en ensamstående mammas relation till sina barn. Texten sätter ljus över en mor och dotter-relation i exilens Sverige. Stockholm en vinterdag där Sarah packar sin ryggsäck för att ge sig av. Genom fragment av liv som stundvis krockar våldsamt med varandra stundvis förenas följer ”jag är en station” i två kvinnors osynliga liv och strid.

Shahla Karimi är författare och bibliotekarie i Botkyrka. Hon har en bakgrund som skådespelare. Medverkade som skådespelare och dramatiker i "Exil Bergman" av America Vera- Zavala på Dramaten 2018.


HAN KAN ALLTID SÄGA ATT DET ÄR AV KÄRLEK TILL PROFETEN

av Gurshad Shaheman (översatt från franska av Sofia Norlin)

är ett dokumentärt men samtidigt drömskt och discomagiskt, finkänsligt oratorium av HBTQ-flyktingars olika och individuella berättelser om livet i hemlandet, resan, nuet och drömmar om framtiden. Pjäsens titel refererar till kärlekshistorien mellan Bachar och Mohammad, som tatuerar varandras namn på sina armar innan avresan. Det är Mohammad som berättar, så han säger - med humor - att Bachar, han alltid kan säga att tatueringen är gjord av kärlek till Profeten. Här finns tonårsuppror och minnen av tortyr och flera mycket vackra ögonblick av kärlek.

Gurshad Shaheman är iransk/fransk regissör och dramatiker.

Fakta

Plats
Bagarmossens Folkets Hus
Tid
19:00 - 21:00
Språk
Svenska
Biljettpris
Gratis

Medverkande

Dramatiker

Shahla Karimi och Gurshad Shaheman

Skådespelare

Bianca Traum, David Nzinga, Joel Mauricio Isabel Ortiz, Klas Lagerlund, Lisette T. Pagler, Maria Salah, Nina Rashid, Parvin Hoseinia, Rita Lemivaara, Sakib Zabbar, Yarien Rodriguez

Översättare

HAN KAN ALLTID SÄGA ATT DET ÄR AV KÄRLEK TILL PROFETEN, från franska av Sofia Norlin


Vill du se fler föreställningar?