Navigation

Konsertföreställning - Berwaldhallen 23-26 november – Konsertföreställning Poetic (R) Evolution

Publiksuccén är tillbaka! Unga Klara möter Sveriges Radios Symfoniorkester i Poetic (R) Evolution, en föreställning där spoken word, hiphop, R'n'B och klassisk musik flätas samman i ett oväntat program riktat till högstadie- och gymnasieelever i Berwaldhallen. Vad händer när unga poeter som lever och verkar i dag möter musikhistoriens stora kompositörer?

Sveriges Radios Symfoniorkester och Unga Klara låter återigen två världar mötas i Berwaldhallen, när poeten och regissören Nachla Libre och dirigenten och kompositören Jonas Nydesjö presenterar en konsertupplevelse som går utanpå det mesta. 

Poetic (R) Evolution bjuder på stämningsfull, samhällsengagerande poesi och storslagen klassisk musik som flätas samman i en oväntad och högaktuell konsertföreställning. Vad händer när unga poeter som lever och verkar i dag möter musikhistoriens stora kompositörer? Hur lät olycklig kärlek för 200 år sedan?

Poeten Sara Nazari, rapparen Robin Nazari och R'n'B-sångerskan Mona Masrour får denna gång sällskap på scenen av poeten Nawroz Zakholy som tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester tar med publiken med på en musikalisk och lyrisk utflykt i Berwaldhallen.

- Redan i samband med att jag arbetade med rörelsen Revolution Poetry drömde jag om att skapa en föreställning med en symfoniorkester! Att få göra det tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester var som att ta ner en dröm som jag lagt på hyllan, damma av den och börja skapa, berättar Nachla Libre som även denna gång står för regi.

Veckan i Berwaldhallen blev väldigt speciell. När Radiosymfonikerna mötte R'n'B, poesi och spoken word blev det verkligen en unik stämning i huset. Många blev tagna och drabbade av det vi skapade tillsammans. I publiken satt en salig blandning av förstagångsbesökare och stamgäster. Vi fick verkligen ett kvitto på att detta är en föreställning för alla, gammal som ung, liksom för vana och ovana konsertbesökere, säger Jonas Nydesjö som väljer ut, arrangerar och orkestrerar musiken.

Varmt välkommen till en spännande resa in i musikens och poesins värld tillsammans med Berwaldhallen och Unga Klara!

---
Nachla Libre, poet, visuell konstnär och författare, är utbildad vid Konstfack och en av initiativtagarna till plattformen Revolution Poetry (2009-2019) - en rörelse som via en spoken word-tradition varit pionjär i att ta historierna från förorten till teaterscenen. 2020 debuterade Nachla Libre med boken Tiden har sett allt på Norstedts förlag. Nachla Libre gjorde regidebut i Unga Klaras mentorsprojekt, med sitt verk ”Lavandería" och regisserade Poetic (R) Evolution 2021.

Jonas Nydesjö är dirigent, arrangör och kompositör. Han skriver musik för symfoniorkestrar i Sverige och för en rad solister och artister. Han har samarbetat med många av våra främsta och mest kända artister och har dirigerat/arrangerat musikaler, teater- och dansföreställningar, konserter och inspelningar.
---

Skolföreställning
Vill ni boka en skolföreställning kan ni göra det genom att mejla Berwaldhallen här
Vill ni betala via faktura: vänligen ange organisationsnummer samt fakturaadress vid kontakt.

Pris: 50 kr/elev, två lärare per klass går gratis.

Ett samarbete mellan Berwaldhallen och Unga Klara. 

Föreställningsfoto: Stina Gullander.
Foto Nawroz Zakholy: Pegah Livani.
Grafisk form: Studio Parasto Backman.

Fakta

Nypremiär
23 november 2022
Spelas för
12 år och uppåt
Längd
ca 1 timme (utan paus)
#Poetic(R)Evolution
Spela Poetic Revolution - symfonisk musik möter spoken word Poetic Revolution - symfonisk musik möter spoken word
Poetic Revolution - symfonisk musik möter spoken word
Bilder
Presscitat

"Konserten ”Poetic (R)evolution” i Berwaldhallen förra veckan gav plats åt ett knippe spoken word-poeter och skådespelare, sida vid sida med Sveriges Radios Symfoniorkester. En föreställning i samarbete med Unga Klara, som knockar den unga publiken."

Sofia Nyblom, Dagens Nyheter

"När jag var på Berwaldhallen förra året kände jag bara: men varför går jag inte på fler konserter? Det här är så vackert. Och en helt annan grej än att lyssna på teve eller i hörlurar."

Nawroz Zakholy i en intervju med Nyhetsbyrån Järva 2022

"Olika konstformer möter varandra och skapar någonting magiskt. "

Sara Nazari i intervju med P3 Din Gata.

"Jag hoppas att vi i framtiden kan se mer av andra genrer på sådana här vackra scener. Vi leker med olika uttryck, men det kanske är bäst om man kommer och tittar själv."

Mona Masrour i SVT Kulturnyheterna

"Jag hade aldrig varit med om att höra en hel orkester och poesi fylla rummet så."

Nawroz Zakholy i en intervju med Nyhetsbyrån Järva 2022

"Just att kombinera det med det klassiska blir en riktig känsloresa. Det gör att man blir helt förtrollad. "

Nachla Libre i SVT Kulturnyheterna

"Det är så vackert, så starkt, så stämningsfullt." 

Nachla Libre i intervju med Kulturnytt i P1.

"Konst och kultur har, på något sätt, genom alla århundraden försökt uttrycka samma sak. Universella grejer - kärlek sorg, glädje ilska - alla de stora känslorna har alltid funnits med."

Jonas Nydesjö i intervju med Kulturnytt i P1.

Medverkande
Sång

Mona Masrour

Poet, rappare

Robin Nazari

Poet

Sara Nazari

Dirigent

Jonas Nydesjö

Poet

Nawroz Zakholy

Orkester

Sveriges Radios Symfoniorkester

Konstnärligt team
Regi

Nachla Libre

Musikaliskt urval och arrangemang

Jonas Nydesjö