Gästspel Och Juliet

Romeo måste dö.
Det står skrivet i stjärnorna.
Men Juliet!

Juliet, Oh Juliet, varför ska du dö?
Du som är solen. Du som är livet. Som en komet skjuts du ut i världen när du träffar Romeo. Du kan inte stoppas.
Nej, nu trotsar vi stjärnorna!
Vi låter dig leva.

Några år senare står hon där. Europas bäst säljande artist. Hon har rymt från pappa till friheten i musiken. Det är något med hennes livskraft som är för lysande för sin tid. Hon är en överlevare och hon har valt att stå kvar. För sådana är vissa människors öden, att vara dem som är kvar, som representerar de levande.

Idén om att sammanföra musikartisten Leila Ks öde med William Shakespeares drama kom från Klara Bendz. Allt material till föreställningen skapades av och med ensemblen under fyra intensiva sommarveckor. Inspirationskällor var dokumentären Fuck you, fuck you very much om Leila K, sommarpratare och musikvideor, filmen Kids och populärkultur i allmänhet, erfarenheter ur ensemblens egna ungdomsår och inte minst förstås William Shakespeares pjäs Romeo och Juliet.


Och Juliet hade urpremiär 2015 på Reginateatern i Uppsala och producerades av Reginateatern i samarbete med Scenkonst Uppsala. Tack till Maria Björk, Reginateatern, Anna Lundström, Anja Björck & Linnea Thörnqvist. Med stöd från Uppsala kommun och ABF.

Fakta

Längd
60 min
Målgrupp
13 år och uppåt
Gästspel
14 och 15 juni
Foto: Gustav Uddgård
Foto: Gustav Uddgård

Med tätt ensemblespel, fragment från de ursprungliga replikerna och en hel del egna tillägg och infall berättar och gestaltar gruppen historien om de två unga älskande i Verona, som om den hände idag.

Susanne Sigroth-Lambe, Uppsala Nya Tidning

Medverkande

Maya Alarcón

Catrin Anlér Blomberg

Alma Eliasson Godonou

Rasmus De Verdier

Adam Jawad

Klara Jutterdal

Produktion

Regi

Klara Bendz

Producent

Sandra Jogenby

Dramaturgi

Adam Jawad och Klara Bendz


Vill du se fler föreställningar?