Teater Manhattanprojektet

Manhattanprojektet är en rapp och rolig deckare, en produktion av Scenkonst Sörmland i samarbete med Unga Klara. Föreställningen har urpremiär på Unga Klara i Stockholm 28 oktober och spelas där t.o.m. 31 oktober.

Den 28 oktober är det urpremiär för Manhattanprojektet av Rasmus Lindberg, i regi av Gustav Deinoff, en av Unga Klaras två konstnärliga ledare. Premiären äger på Unga Klara i Stockholm där föreställningen spelas 28-31 oktober. Sedan väntar en omfattande turné i mellanstadieskolorna i Sörmland.

Manhattanprojektet är en rapp och rolig deckare som utspelar sig i New York under ett brinnande världskrig. Privatdetektiven Mr. Petrovic dras in i en jakt på att återfinna Albert Einstein som är försvunnen. Både nazisterna och de allierade är dem hack i häl eftersom de vill åt Einsteins kunskap för att kunna skapa en atombomb! 

Eller så är det egentligen en berättelse om elvaåriga Katja, som inte vet om hon ska släppa bomben i sin egen familj där det också pågår ett krig.

Gustav Deinoff, regissör och en av Unga Klaras konstnärliga ledare, ser fram emot att gå vidare med ytterligare en produktion inom samarbetet mellan Unga Klara och Scenkonst Sörmland, som inleddes med föreställningen Skamceremonin 2018-19.

- Manhattanprojektet är en underbar nyskriven text av Rasmus Lindberg med mycket fin tonträff för mellanstadiepubliken, säger Gustav. - Snillrik humor på ytan, men med ett komplext och angeläget allvar i botten. Och så massa jazz, action och deckardrama på det.

Manhattanprojektet är en produktion av Scenkonst Sörmland i samarbete med Unga Klara.

På bilden: Åsa Karlberg, Måns Clausen, Parwin Hoseinia, Ingela Schale Berghagen, Yarien Rodriguez. Foto Gustav Ågerstrand.

Fakta

Spelas på Unga Klara
28-31 oktober 2020
Samproduktion
En produktion av Scenkonst Sörmland i samarbete med Unga Klara
Längd
ca 60 min
Målgrupp
9 - 12 år

Medverkande

Ensemble

Ingela Schale Berghagen

Ensemble

Måns Clausen

Ensemble

Parwin Hoseinia

Ensemble

Yarien Rodriguez

Ensemble

Åsa Karlberg

Produktion

Dramatiker

Rasmus Lindberg

Regissör

Gustav Deinoff

Scenograf & ljusdesign

Sven Dahlberg

Ljuddesigner

Foad Arbabi

Kostymdesign

Johanna Lovén

Jazzcoach och inspelat piano:

Alex Zethson

Maskdesign

Linda Goncalves

Rekvisitör & turnéledare

Anna Hammar

Regiassistent

Julia Schmidt

Förlag

Draken Förlag

Fotograf

Gustav Ågerstrand


Föreställningar Manhattanprojektet

Onsdag Slutsålt
13:00
Unga Klara

Vill du se fler föreställningar?