Dans – Gästspel 16-18 november Koreografin - INSTÄLLT!

INSTÄLLT! Föreställningen Koreografin som skulle ha spelats på Unga Klara 16-18 november utgår, efter ett beslut av arrangören, Johanssons pelargoner och dans. Vi beklagar de inställda evenemangen. I nuläget är inga nya föreställningar inplanerade.

Välkommen in! Ta på ett par hörlurar och låt en röst guida dig i hur du ska röra din kropp och relatera till de andra i rummet. Alla kan delta och inget kan bli fel. Allt är rätt!

Den 16-18 november gästspelar kompaniet Johanssons pelargoner och dans på Unga Klara med Koreografin, en föreställningen som utforskar världen genom rörelse och undersöker hur sättet vi rör oss kan påverka vad vi tänker, ser och känner. Det är en interaktiv föreställning som bygger på publikens medverkan. Alla i publiken får ett par hörlurar och i dem guidar en röst som säger hur de ska röra sig, förhålla sig till sin egen kropp och relatera till varandra. Det är med andra ord inga dansare eller skådespelare med i föreställningen, utan det är publiken som skapar Koreografin tillsammans.

Föreställningen finns tillgänglig på 13 språk. I Koreografin kan varje person i publiken själv välja om den vill genomföra föreställningen på arabiska, dari, engelska, finska, meänkieli, nordsamiska, pashto, persiska, ryska, somaliska, sorani, svenska eller turkiska. 

Johanssons pelargoner och dans är ett danskollektiv och en ideell förening som skapar lekfull, normkreativ och utmanande scenkonst för barn och unga. Kollektivet arbetar för en mer inkluderande scenkonst och för alla barn och unga ska ha en självklar plats i samhälle och kulturliv. Johanssons pelargoner och dans bildades 2009 av en grupp studenter i danspedagogik vid Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm. Under åren har kollektivet utvecklats till en ledande aktör inom normkritisk scenkonst och danspedagogik för unga.

Fakta

Gästspel
Johanssons Pelargoner och Dans
Spelas på Unga Klara
16-18 november 2020
Längd
45 min
Målgrupp för skolföreställningar
Elever i årskurs 4-9 samt gymnasiet
Målgrupp för offentliga föreställningar
Barn, ungdomar och vuxna
##Koreografin
Spela KOREOGRAFIN - Johanssons pelargoner och dans - Trailer 2020 KOREOGRAFIN - Johanssons pelargoner och dans - Trailer 2020
KOREOGRAFIN - Johanssons pelargoner och dans - Trailer 2020
Bilder
Presscitat

- Cirka 15 barn från ett mellanstadium i Haninge kommer in i studion. Var och en av dem kommer in rummet för sig och förses då förtroligt med hörlurar sen de berättat vilket språk de vill lyssna till. Några väljer turkiska, andra ryska och somliga engelska. Inte något av de med geografisk avlägsna språken, som också finns att välja på, som somaliska, eller dari som många av våra afganska flyktingar talar. De väljer sitt bekvämaste språk, för de ska få instruktioner för rörelser som de sedan själva utformar. Det är vad som blir till Koreografin.

Ann-Marie Wrange, Danstidningen nr 3, 2019

- Efteråt ser barnen lite lättade ut, det var ju ganska annorlunda, men det är helt uppenbart att de tyckte att det var kul.

Ann-Marie Wrange, Danstidningen nr 3, 2019

- Koreografin gör oss alla mer medvetna om hur vi rör oss i rummet och bland varandra, men det finns ingen annan ambitionen än att mötas utan problem över språkgränserna och ha kul. tillsammans. Men det finns ju också andra tankar, för det handlar också om normkritisk dans.

Ann-Marie Wrange, Danstidningen nr 3, 2019

Medverkande och produktionslista
Koncept och manus

Anna Haglund

Koncept och manus

Annica Styrke

Koncept och manus

Johan Sundén

Koncept och manus

Karin Wiklund

Producent

Birna Bolladóttir Wallin