Upplevelsevandring - gästspel 8-13 september Jag är tid, jag är rum - En sinnlig upptäcktsresa

Kollaborativet gästar Unga Klara! Ljus, skuggor, speglingar, mjukt, hårt, skrovligt, kallt, varmt, tungt och luftigt i kroppens klanger. En upplevelsevandring i landskap där kroppen och rummet får hitta en egen rytm att andas tillsammans.

Rum att utforska, röras vid, förundras av, förändras i och vibrera mot. Ett nära varande i ett förhöjt nu. 

Jag är tid, jag är rum – En sinnlig upptäcktsresa är en av de sceniska produktionerna i det fleråriga konstnärligt utforskande och deltagarorienterade projektet Jag är tid, jag är rum. Inom projektet arbetar Kollaborativet i nära samarbetsprocesser med barn och unga med funktionsvariationer och deras pedagoger inom specialförskola och grundsärskola. Med dessa samarbeten som grund skapas scenkonstnärliga upplevelser, vilka utgår från kroppen och det sinnligt språkande. Uttrycket är taktilt, visuellt och auditivt, helt utan ord.

Kollaborativet är en scenkonstgrupp med sin bas i Malmö och verksam i gränssnittet mellan rörelse, teater och bild-/installationskonst. Gruppen har en integrerad dialog och samverkan med ett flertal forskare och teoretiker som följer processerna som en del av sitt arbetssätt. Jag är tid, jag är rum, ett flerårigt konstnärligt undersökande projekt som syftar till att söka nya former för scenkonst för och tillsammans med barn och unga med funktionsvariationer. I nära samarbetsprocesser med barn och elever på specialförskola och grundsärskola tar Kollaborativet fram visuella, auditiva och taktila scenkonstupplevelser som syftar till att nå många - oavsett språk, ålder eller funktion. 

Jag är tid, jag är rum – En sinnlig upptäcktsresa spelas för 15 personer åt gången, vilket även inkluderar pedagoger och assistenter. Om flera elever använder permobil/rullstol är det bra att tänka ca 2 per grupp så att alla elever får goda möjligheter att ta del av upplevelsen.

Boka skolföreställning via [email protected]

Offentliga föreställningar ges lördag 10 september kl 11.00, 13.00 och 16.00.

Missa inte heller!

Kollaborativet och Unga Klara håller den 12 september kl 17.30-19.30, en Unga Klara Salong som är gratis och öppen för allmänheten. Medverkande är filosofen och författaren Jonna Bornemark, som skrivit mycket kring kropp och medvetande samt medlemmar ur Kollaborativet.

Dörrar till Unga Klara öppnar 17.30 och samtalet börjar kl 18.00.

Mer information hittar du här.

Foto: Marta Cicionesi

Fakta

Gästspel från Kollaborativet
8-13 september 2022
Längd
ca 60 min
Antal platser
15 personer (inkl medföljande assistenter/pedaoger)
#jagärtidjagärrum
Spela Trailer En sinnlig upptäcktsresa Trailer En sinnlig upptäcktsresa
Trailer En sinnlig upptäcktsresa

Trailer för Kollaborativets produktion "En sinnlig upptäcktsresa" inom projektet "Jag är tid, jag är rum". Foto: Casper Wijlhuizen Redigering: Casper Wijlhuizen och Erik Rask. Musik och ljuddesign: Erik Rask

Medverkande
Scenograf

Marta Cicionesi

Koreograf/dansare

Lisbeth Hagerman

Scenografiassistent

Claudia Heinrichs

Ljussättare

Dana Lötberg

Kostym- och textilkonstnär

Chiara Pellizzer

Ljuddesigner och grafisk formgivare

Erik Rask

Scenkonstnär

Ellen Spens

Ljussättare

Casper Wijlhuizen