#hjärtatinuti
Urpremiär 7 maj 2022 Hjärtat inuti

En ovanlig föreställning, med ett myller av taktila upplevelser som stimulerar publikens nyfikenhet samtidigt som den bjuder in till avkoppling och eftertanke i en trygg miljö. Riktar sig främst till barn med kognitiva funktionsvariationer.

Hjärtat inuti är skapad speciellt för barn med funktionsvariationer. Den utspelar sig i en fascinerande och ständigt föränderlig värld och erbjuder en lekfull resa i åtta scener. Tillsammans med tre dansare och en sångare deltar publiken i ett flöde av rörelser, sånger och viskningar, i en scenbild inspirerad av den mikroskopiska världen. Hjärtat inuti är en ovanlig föreställning, med ett myller av taktila upplevelser som stimulerar publikens nyfikenhet samtidigt som den bjuder in till avkoppling och eftertanke i en trygg miljö.

Konceptkonstnären och koreografen Dalija Acin Thelander, vinnare av ASSITEJ International Artistic Excellence Award, är tillbaka hos Unga på Operan med ett verk som erbjuder en oväntad syn på världen. År 2017 gjorde Dalija Acin Thelander succé med Myriader av världar – en föreställning där musik, sång och dans skapade ett äventyr för spädbarn och deras medföljande vuxna. Produktionen gick på turné till Hong Kong, den internationella teaterfestivalen ASSITEJ, Kristiansand/Norge och Malmö Opera.

Ett samarbete mellan Kungliga Operan och Unga Klara.

Fakta

Urpremiär
7 maj 2022
Spelas för
6 månader – 4 år
Längd
45 min

Medverkande

Carl Ackerfeldt

Noah Hellwig

Andrea Svensson

Jilda Hallin

Produktion

Koreografi

Dalija Acin Thelander

Musik

Anja Ðordevic

Scenografi och ljusdesign

Markus Granqvist

Kostymdesign

Lena Lindgren

Dirigent och inspelad musik

Per-Otto Johansson

Inspelad musik

Kungliga Hovkapellet

Grafisk design

Ishtar Backlund/Kungliga Operan


Vill du se fler föreställningar?