On Tour Girls will make you blush

En fartfylld och humoristisk föreställning där allt som rör sig i huvud och kropp på tonårstjejer får ta all plats det förtjänar.

En kombinerad dans- och teaterföreställning och koreograferas/regisseras av duon Mari Carrasco & Gustav Deinoff. Girls will make you blush går rakt på sak, avdramatiserar, dissekerar och detaljstuderar, med humor och allvar, känslomässigt och pragmatiskt men aldrig någonsin mästrande eller förmanande. En föreställning som höjer puberteten och kvinnoblivandet till det viktigaste och mest angelägna ämne som man överhuvudtaget kan komma att tala om. Starkt, fritt och skamlöst!

Fakta

Nypremiär
1 april 2019
Målgrupp
13 år och uppåt
Längd
65 min

Där orden tar slut tar dansen vid för att uttrycka allt det där outsägbara som vibrerar under huden på alla längtande, trängtande och trånande unga. Dans som hårkoreografi och gängformationer i syfte att stänga ute dem som inte gills. Men också dans som ett sätt att kanalisera ilska och frustration i en kropp som vill bända och vränga sig ur sin egen livsform för att bara vara.

Ylva Lagercrantz Spindler, SvD

Åsa Lindholms text är frustande iscensatt av koreografen Mari Carrasco och regissören Gustav Deinoff. Ett underbart verknings­medel detta att låta dansen uttrycka eventuell genans och undertryckta känslor, men också för att blåsa friskt rätt igenom ett överhettat scenrum. ”Girls will make you blush” är en pulshöjande och kindhettande upplevelse!

Pia Huss, DN

Det mesta står kropparnas rörelser för i det nakna, publik­inramade scenrummet. Vad koreografin gestaltar är en palett av tjejliv här och nu. Att varken killar, föräldrar, lärare eller samhälle personifieras känns helt okej. Trycket utifrån finns ändå inbyggt i hanteringen av identitet, lust och skam.

Amelie Björck, Aftonbladet

I tempofylld dans motsäger de normen att kvinnor inte ska använda sina kroppar fullt ut - och understryker att även tonårskroppar behöver hopp och lek. Att utgå från de ungas värld betyder inte att ensidigt bekräfta den. I pjäsen skär de kvinnliga skådespelarna genom de murar som omgivningen bygger, vare sig de byggs av vuxna eller jämnåriga.

Susanne Holmlund, Sundsvalls Tidning

Medverkande

Bianca Traum

Lisette T. Pagler

Maria Salah

Nina Rashid

Rita Lemivaara

Produktion

Av

Åsa Lindholm

Regi och koreografi

Gustav Deinoff och Mari Carrasco

Scenografi

Sven Dahlberg och Jenny Kronberg

Kostymdesign

Farah Yusuf & MyNa Do

Mask- och perukdesign

Daniela Krestelica

Ljusdesign

Johan Sundén

Musik och ljuddesign

Dijle Neva Yigitbas (Neva Deelay)

Grafisk form

Studio Parasto Backman

Regiassistent

Céline Marcault

Kostymdesign nakendräkter

Hanna Kisch och Emelia Carlsson


Girls will make you blush - för klassrummet

Unga Klaras pedagog Julian Vigil har tagit fram ett pedagogiskt material för er pedagoger som har sett eller ska se föreställningen Girls will make you blush och vill använda er av pjäsen i klassrummet.

Ladda ner pedagogiskt material

Vi ger oss på de allvarliga ämnena i lust- och lekfull form: kombinerar tungt och lätt, forskar, ifrågasätter - provar! Kom och gör teater med oss!

Läs mer om skolbesök

Vill du se fler föreställningar?