Navigation

#gästival
Teater, samtal, workshops – Tema konstnärskap & funktionalitet Gästival på Unga Klara

Mellan den 27-29 oktober öppnas våra dörrar för föreställningar, samtal och workshops inom temat Konstnärskap och funktionalitet. Om att vägra placeras i fack som person med en funktionsvariation, och om att först och främst vara konstnär. Välkomna!

Den 27-29 oktober bjuder Unga Klara in till en gästspelsfestival! Dörrarna öppnas för föreställningar, samtal och workshops inom temat Konstnärskap och funktionalitet. Om att vägra placeras i fack som person med en funktionsvariation, och om att först och främst vara konstnär. En festival där frågor om identitet och samhörighet blandas med fest. Varmt välkommen!

Gästivalen produceras med stöd av Postkodstiftelsen.

Om biljetterna 🟢

 • Gästivalpass: I gästivalpasset ingår tillträde till alla samtal, workshops och övriga gästivalaktiviteter. Biljetter till föreställningarna Body Talks, Sälskap och Glöden bokar du separat till rabatterat pris när du har gästivalpasset.
 • Föreställningsbiljetter: Om du endast vill gå på föreställning behöver du inget Gästivalpass, utan bokar din biljett som vanligt via "Boka biljett". Notera att du då inte har tillgång till övriga programpunkter.

Föreställningar 🟣

 • Body Talks av Linnea Sundblom
  Spelas 27 oktober 19.00, från 13 år.
  Det här är Body Talks – en uppväxthistoria. 
  En dansteater om att växa upp med en funktionsvariation, av ålänningen Linnea Sundblom. Body Talks kombinerar dans, rörelse, patientjournaler från fysioterapeuter och dagboksanteckningar från flickrummet. Förvänta dig Aqua och Kelly Clarkson. 
  Linneas egna ord om Body Talks: ”Det var inte självklart för mig när jag började Teaterhögskolan att mitt slutarbete skulle handla om min funktionsvariation. Jag har liksom tänkt att min kropp är vad den är, den har hängt med i 30 år och bara varit, varför skulle jag behöva exponera den mer än nödvändigt? Men efter att jag vid flera tillfällen träffat personer med liknande berättelser ville jag också berätta, för om de lyckades inspirerar mig så kanske jag kan inspirera någon annan”
 • Glöden av Creative Point
  Spelas 28 oktober 17.00, från 7 år.
  Glöden är en föreställning skapad av det Göteborgsbaserade kollaborativet Creative Point. De har blandat poesi, livemusik och performance till en berättelse om att hitta sin inre glöd och förverkliga sina kreativa drömmar. En inspirerande och tankeväckande föreställning om inkludering och att ta plats. Rekommenderas från 7 år och uppåt.
 • Sälskap av Sindri Runudde
  Spelas 29 oktober 13.00 och 16.00, från 5 år.
  Föreställningen Sälskap är inspirerad av sälmänniskan – en oceanisk mytologi om en varelse som är hälften säl, hälften människa. Med denna sägenomspunna figur som utgångspunkt möts två dansare i en fantasivärld där den fysiska kroppen drabbas av både hem- och bortalängtan. Sälskap är en barnföreställning för vuxna med ett stort allvar för de små. I ett scenrum fyllt av handblåsta glaspärlor, paljetter och låtsas päls leker föreställningen med idén att vara någon annan eller något annat. Kanske en säl? Får man ändra sig och hur kan vi vara fler än en på samma gång?

Gästivalens samtal och aktiviteter 🟡

Läs mer om Gästivalens samtal och aktiviteter här!


Digitalt programblad 🟢

Här kan du ladda ner ner digitala programbladet!

Fakta

Datum
27 - 29 oktober