Teater Bonsai

Vem bestämmer vilka människor vi är och vill vara? Vilka val, möjligheter och tvångströjor har unga män i dagens samhälle?

Vad är egentligen samtycke? Hur ser jämlikheten ut? Innebär en frigjord, jämlik mansroll att en man får möjligheten att växa som individ eller att han måste lära sig att träda åt sidan? Vilka spelregler är det som gäller och vems är ansvaret?

Bonsai anspelar på den japanska traditionen av det mänskliga tämjandet och formandet av träd och växter, där den naturliga skönheten är konstruerad, förminskad, ihoptryckt.

Backa TeaterFatta! och Unga Klara går samman för att gemensamt belysa samtycke och maskulinitet för en ung publik. En föreställning med pedagogiskt arbete på plats i skolan, där maktstrukturerna frodas och framtida mansroller befästs. Tillsammans utforskar och problematiserar vi kopplingen mellan de strukturer och föreställningar som idag finns gällande hur vi ska förhålla oss till varandra. Genom egen delaktighet vänds blicken till den enskilda individen och hur en själv skapar förändring. Utifrån en intim föreställning och öppnar vi upp för ett samtal kring samtycke, respekt och ömsesidighet.

Tack till: Elin Sundin (ordförande Fatta) och Ida Östensson (initiativtagare och grundare Fatta), Valdemar Tholin-Larsson.

Fakta

Urpremiär
26 september 2017
Målgrupp
Årskurs 9 och uppåt
Längd
ca 90 minuter pedagogiskt arbete ingår i föreställningen

Produktion

Av:

Josefine Adolfsson

Regi

Rasmus Lindgren

Scenografi & kostym

Linda Wallgren

Ljuddesign

Siri Jennefelt

Skådespelare

Jonatan Rodriguez

Medverkande röster

Dag Andersson, Dorothea Norling, Zoe Delope

Föreställningspedagog

Alvaro Zagal (från Fatta!)


Vill du se fler föreställningar?