Navigation

Salong: Öppna sinnen, skarpa hjärnor, stora hjärtan Välkommen på filmvisning och samtal!

Hur kan skolan bli en bildningsmiljö som bidrar till att eleverna får vara och bli tänkande och kännande människor? Hur kan estetiska lärprocesser berika undervisningen i alla skolans ämnen?

Se den flerfaldigt prisbelönta filmen Öppna sinnen, skarpa hjärnor, stora hjärtan (av Bengt Danneborn). I denna dokumentära långfilm får vi möta elever och pedagoger i en undervisning där nyfikenhet och lusten att uttrycka sig är själva motorn i lärandet. Den visar ett lustfyllt, kreativt och medvetet pedagogiskt arbete som inte liknar någonting annat. En skola där det övergripande bildnings- och
demokratiuppdraget får lika stor uppmärksamhet som kursplanernas kriterier i enskilda ämnen.

Delta i eftersamtalet med våra inbjudna gäster Susanne Spjuth (grundare och f.d. rektor Backebo- skolan), Camilla Fogelström (utvecklingschef Backeboskolan), Petra Lundberg Bouquelon (adjunkt i estetiska lärprocesser ,Södertörns högskola), Pia Påltoft (adjunkt vid lärarutbildningen, Södertörns högskola), Marie Holmqvist (Levande verkstadspedagog och f.d. lärare Hammarbyskolan) och Bengt Danneborn (filmskapare).

Samtalet leds av Unga Klaras dramaturg Erik Uddenberg.

DATUM: 22 november
TID: kl 16-19
PLATS: Klarabiografen, Kulturhuset Stadsteatern
KOSTNAD: Fri entré, bokning krävs
BOKNING: [email protected]