Prisutdelning BRINN Prisutdelning för BRINN

31 maj: Varmt välkomna på prisutdelning av Elmira Arikan och Farnaz Arbabis BRINN som tilldelades Teaterkritikernas barn- och ungdomsteaterpris 2022. Sker i anslutning till föreställningen 31 maj.

BRINN av Elmira Arikan och Farnaz Arbabi vann Svenska Teaterkritikers Förenings Barn- och Ungdomsteaterpris 2022. Nu är det dags för prisutdelning! I anslutning till prisutdelningen sker även ett eftersamtal med författarna Elmira Arikan och Farnaz Arbabi, som dessutom regisserat föreställningen. Jenny Aschenbrenner modererar samtalet.

Så här löd motiveringen

Svenska Teaterkritikers Förenings Barn- och Ungdomsteaterpris 2022 tilldelas uppsättningen BRINN på Unga Klara med följande motivering: I BRINN skildras tonårskänslor i brand med ett absolut gehör. Ett sådant lustfyllt ensemblespel har vi inte sett sedan Ostens dagar på Unga Klara! För ämnet till trots – däribland psykisk ohälsa hos unga – blir det aldrig tungt att ta del av Farnaz Arbabis uppsättning, där begåvade praktikanter från teaterhögskolan i Malmö ger hopp om framtidens teater i en uppsättning som pendlar mellan grå socialrealism och grotesk gurlesk.

Datum: Onsdag 31 maj
Plats: På Unga Klara
Tid: 22.00- 22.30, i anslutning till föreställningen.