Press : Sommarpremiär för filmen De jag egentligen är på svenska och engelska

2020-07-22: Den 23 juli släpper Unga Klara den nyinspelade filmversionen av föreställningen De jag egentligen är av Erik Uddenberg, i regi av Gustav Deinoff. Filmen släpps i två versioner på Unga Klara On Demand, en på svenska och en på engelska. Filmare är Shazi Özdemir.

Pressinfo 2020-07-20: Kylslaget sommarväder? Då passar det perfekt att kura i soffan med barnen och se en fantasifull och inspirerande film! Nu släpper Unga Klara den nyinspelade filmversionen av föreställningen De jag egentligen är av Erik Uddenberg, i regi av Gustav Deinoff. Filmen släpps i två versioner på Unga Klaras streamingtjänst Unga Klara On Demand, en på engelska och en på svenska. Filmare är Shazi Özdemir.

De jag egentligen är handlar om identitet – vilka vi är och vilka vi vill vara. Historien bygger på berättelser om karaktärer från böcker, film, serier och verklighet som vi ibland fantiserat att vi är. Vilka kan vi vara när vi verkligen är oss själva?

”För mig är det skönt att bara kunna tänka allt. Sen, när jag har tänkt allt, då kan jag liksom säga, på riktigt, att nu vet jag vad som är rätt. Med tankarna kan jag flyga. Jag kan flyga vart jag vill.”
Citat från föreställningen

De jag egentligen är hade premiär på Unga Klara 2011 och riktar sig till unga i åldern 9-12 år och uppåt. Sedan premiären har föreställningen spelats otaliga gånger runt om i Sverige och även internationellt. Föreställningen har spelats på såväl engelska som ryska och franska. Senast ingick den i Unga Klara On Tour, teaterns omfattande nationella och internationella turné 2019.

-Den här fantastiska pjäsen har redan haft en otrolig resa. Den har spelats av massa olika skådespelare som alla satt sin prägel på den och den har spelat på massa olika språk och i massa olika länder. Den är verkligen en Unga Klara-klassiker och det känns underbart att den nu också får ett liv som film, säger Gustav Deinoff, regissör och en av Unga Klaras två konstnärliga ledare.


Filmen De jag egentligen är släpps på torsdag 23 juli.

Se filmen på svenska här.
Se filmen (My True Selves) på engelska här.

Hör gärna av dig till Christina Molander, marknads- och kommunikationschef, 076-047 99 63, om du har frågor.


Länk till pressbilder från föreställningen här.
Läs mer om föreställningen De jag egentligen är här.

Medverkande skådespelare: Parwin Hoseinia, Klas Lagerlund, Rita Lemivaara, Nina Rashid, Yarien Rodriguez, Victor Ström

Manus: Erik Uddenberg
Regi: Gustav Deinoff
Musik: Kalle Bäccman
Kostymdesign: Elin Hallberg
Foto: Shazi Özdemir
B-Foto: Joel Brunskog
Ljud och ljudmix: Manne Kjellander
Klippning och AFX: Fares Qadri och Franco Veloz


Scripta: Naomi Solomon Inspelningsledare: Klara Gattbro Fikaansvarig: Rebecca Ivarsson Matansvarig: Eduardo Flores Tekniker: Torbjörn Gjers Kostymteknik och rekvisita: Camilla Frick Isberg Teknisk chef och turnéledare: Kristian Nielsen Marknad och kommunikation: Christina Molander Grafisk design affisch: Parasto Backman Teaterpedagog och skolkontakt: Julian Vigil Producent: Katta Pålsson Konstnärliga ledare: Farnaz Arbabi och Gustav Deinoff VD: Stefan Hansen

Bilden: Skådespelarna Nina Rashid och Victor Ström med statister. Filmfoto: Shazi Özdemir.

Upplev De jag egentligen är. Målgrupp: 9 år och uppåt.

Experience My true selves. Agerecommendation 9+.

Yarien Rodriguez och Rita Lemivaara. Filmfoto Shazi Özdemir.

Rita Lemivaara och Yarien Rodriguez. Filmfoto Shazi Özdemir.

Rita Lemivaara och Klas Lagerlund. Filmfoto Shazi Özdemir.

Klas Lagerlund och Parwin Hoseinia. Filmfoto Shazi Özdemir.

Nina Rashid och Victor Ström. Filmfoto: Shazi Özdemir.