Press : Manhattanprojektet - en deckare på turné i höst

2020-06-23: Unga Klara samarbetar med Scenkonst Sörmland i Manhattanprojektet av Rasmus Lindberg, i regi av Gustav Deinoff. Det blir urpremiär på Bagarmossens Folkets Hus i Stockholm den 28 oktober och sedan väntar en omfattande turné i Sörmlandsskolorna.

Pressinfo från Unga Klara 2020-06-23: Den 28 oktober är det urpremiär för Manhattanprojektet av Rasmus Lindberg, i regi av Gustav Deinoff, en av Unga Klaras två konstnärliga ledare. Premiären äger på Bagarmossens Folkets Hus i Stockholm där föreställningen spelas 28-31 oktober. Sedan väntar en omfattande turné i mellanstadieskolorna i Sörmland.

Manhattanprojektet är en rapp och rolig deckare som utspelar sig i New York under ett brinnande världskrig. Privatdetektiven Mr. Petrovic dras in i en jakt på att återfinna Albert Einstein som är försvunnen. Både nazisterna och de allierade är dem hack i häl eftersom de vill åt Einsteins kunskap för att kunna skapa en atombomb!

Eller så är det egentligen en berättelse om elvaåriga Katja, som inte vet om hon ska släppa bomben i sin egen familj där det också pågår ett krig.

Gustav Deinoff, regissör och en av Unga Klaras konstnärliga ledare, ser fram emot att gå vidare med ytterligare en produktion inom samarbetet mellan Unga Klara och Scenkonst Sörmland, som inleddes med föreställningen Skamceremonin 2018-19.

- Manhattanprojektet är en underbar nyskriven text av Rasmus Lindberg med mycket fin tonträff för mellanstadiepubliken, säger Gustav. - Snillrik humor på ytan, men med ett komplext och angeläget allvar i botten. Och så massa jazz, action och deckardrama på det. 

Manhattanprojektet är en produktion av Scenkonst Sörmland i samarbete med Unga Klara.

Ensemble: Ingela Schale Berghagen, Måns Clausen, Parwin Hoseinia, Åsa Karlberg, Yarien Rodriguez  Dramatiker: Rasmus Lindberg  Regi: Gustav Deinoff  Scenografi och ljusdesign: Sven Dahlberg  Ljuddesign: Foad Arbabi Kostymdesign: Johanna Lovén Maskdesign: Linda Goncalves Jazzcoach och inspelat piano: Alex Zethson Rekvisitör och turnéledare: Anna Hammar Regiassistent: Julia Stina Skoglund Förlag: Draken Förlag


Läs mer på Unga Klaras hemsida här.

Pressbilder finns här. Foto: Mats Bäcker.


Vill du veta mer eller prata med någon på Unga Klara, kontakta:
Stefan Hansen, t.f. marknads- och kommunikationschef
[email protected]
079-313 93 75