Nyheter : Välkommen till Salong: Om samtalet efter scenkonstupplevelsen

2021-03-08: På Unga Klaras salongssamtal den 31 mars kl 19-20 får vi träffa teaterdramaturgen Anna Berg, som har skrivit det pedagogiska materialet kopplat till föreställningen De kommer att drunkna i sina mödrars tårar. Samtalet kommer att handla om hur vi som publik kan använda olika verktyg när vi vill tolka och analysera vår scenkonstupplevelse. Varmt välkommen!

I Unga Klaras serie med salongssamtal får vi denna gång träffa teaterdramaturgen Anna Berg, som har skrivit det pedagogiska materialet kopplat till föreställningen De kommer att drunkna i sina mödrars tårar. Samtalet kommer att handla om hur vi som publik kan använda olika verktyg när vi vill tolka och analysera scenkonst efter en teaterupplevelse. Anna Berg är frilansande teaterdramaturg och har arbetat på Riksteatern, Unga Dramaten och Backa Teater. Hon har flerårig erfarenhet av analyssamtal och workshops tillsammans med barn och vuxna.

Samtalet leds av Unga Klaras pedagog Julian Vigil och sker på den digitala plattformen Zoom. Du som publik är välkommen att ställa dina frågor i chatten. Det är kostnadsfritt att delta, men förbokning krävs. När du har bokat via [email protected] får du ett mejl med en länk till samtalet från oss. Märk din bokning med "Salong 31/3" i ämnesfältet, tack!

Datum: 31 mars 2021
Tid: Kl. 19.00-20.00
Plats: Digitalt på Zoom
Entré: Kostnadsfritt

Se gärna den digitala versionen av föreställningen De kommer att drunkna i sina mödrars tårar via Voyd här innan salongssamtalet. Läs mer om föreställningen här.

Anna Berg är frilansande teaterdramaturg och har arbetat på bland annat Riksteatern, Unga Dramaten och Backa Teater. Hon har flerårig erfarenhet av analyssamtal och workshops tillsammans med barn och vuxna och har skrivit broschyren Prata scenkonst för Regionteater Väst. För Riksteatern föreläser hon och håller i samtal enligt modellen "En väv av tecken". Tillsammans med Backa Teater håller hon fortbildningskursen "Lärare ser på scenkonst" i Göteborg och en fortbildningskurs för pedagoger på Unga Klara i mars 2021.

Bilden: Anna Berg, foto Johan Eriksson samt Julian Vigil, foto privat .