Nyheter : Välkommen till SALONG: De kommer att drunkna i sina mödrars tårar

2021-01-13: Den 27 januari är du välkommen att ta del av och delta i ett salongssamtal via Zoom med Johannes Anyuru och Farnaz Arbabi som tar avstamp i romanen och teaterföreställningen De kommer att drunkna i sina mödrars tårar.

Den 27 januari kl 19-20 är du varmt välkommen till SALONG: De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, ett digitalt samtal via Zoom mellan författaren Johannes Anyuru och Farnaz Arbabi, regissör, dramatiker och en av Unga Klaras två konstnärliga ledare.

Samtalet handlar om Johannes Anyurus roman De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, som kom ut 2017, och om teaterföreställningen från 2020, dramatiserad och regisserad av Farnaz Arbabi.

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar gestaltar den rädsla som många känner för växande populism och extremism. Det är en högaktuell berättelse om nationalism, rädsla och radikalisering. Hur ser den morgondag ut som vi skapar idag? Vad kan vi lära oss av att se bakåt och framåt i tiden?

Vi kommer att beröra ämnen som t.ex. science fiction, demokrati, tillhörighet, utanförskap och vår gemensamma framtid. Du är välkommen att ställa dina frågor!

Samtalet leds av Unga Klaras pedagog, Julian Vigil.

Under våren 2021 arrangerar Unga Klara en gång i månaden digitala salongssamtal som tar upp och belyser teaterns arbete med föreställningen De kommer att drunkna i sina mödrars tårar utifrån olika perspektiv. Läs mer om föreställningen här.

Det är kostnadsfritt att delta, men förbokning krävs!

Anmäl dig via epost till [email protected], så får du en länk och blir inbjuden till samtalet på Zoom.

Märk din bokning "Salong 27/1".

I december 2020 gjordes en filminspelning av föreställningen eftersom denna, på grund av pandemin, inte fick fortsätta att spela på scen. Den filmade versionen har urpremiär den 13 januari 2021. Streama gärna föreställningen via Voyd innan salongssamtalet!

På bilden: Farnaz Arbabi, Julian Vigil och Johannes Anyuru. Foto Mats Bäcker, Khim Efraimsson.