Nyheter : De kommer att drunkna i sina mödrars tårar är uttagen till Swedstage 2020

2020-11-09: Unga Klaras och Uppsala stadsteaters föreställning De kommer att drunkna i sina mödrars tårar är uttagen till Swedstage 2020, som i år presenteras digitalt den 9 november.

Swedstage arrangeras i syfte att presentera några av Sveriges mest intressanta scenkonstföreställningar för internationella festivalarrangörer och teatrar. Årets upplaga av Swedstage äger rum digitalt och programmet presenteras på måndag den 9 november.

Den första Swedstage arrangerades 2012 med syfte att visa det bästa av svensk scenkonst för barn, ungdomar och vuxna. Vartannat år presenterar arrangörerna Scensverige och Svenska ASSITEJ  exklusivt utvalda svenska föreställningar, som kan turnera och är tillgängliga för en internationell publik.

Årets digitala Swedstage bjuder också på intervjuer med de utvalda artisterna, ett seminarium om yttrandefrihet och demokrati, samt ett webinar med Srirak Plipat, vd för Freemuse, en oberoende internationell icke-statlig organisation som förespråkar frihet för konstnärligt uttryck och kulturell mångfald.

Och i år kan deltagarna alltså ta del av föreställningen De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, efter den Augustprisbelönade romanen av Johannes Anyuru. För regi och dramatisering står Farnaz Arbabi, en av Unga Klaras två konstnärliga ledare. Föreställningen är en samproduktion mellan Unga Klara och Uppsala stadsteater, där den kommer att spela i januari och februari 2021. Premiären ägde rum den 29 oktober och föreställningen spelas på Unga Klaras scen vid Sergels torg i Stockholm. Under våren 2021 spelar föreställningen även på Folkteatern i Göteborg 9-10 mars och Malmö Stadsteater 17-21 mars.

Läs mer, titta och delta på www.swedstage.se.

Se programmet här.