← Nyheter Unga Klaras VD Stefan Hansen i GP om ny kulturminister

2022-10-20: Sveriges nya kulturminister blir Parisa Liljestrand (M). Unga Klaras VD Stefan Hansen skriver i en debattartikel i Göteborgs-Posten att händelsen är en "ypperlig chans att bygga broar mellan skolan och kulturen."

Unga Klaras VD Stefan Hansen i Göteborgs-Posten om ny kulturminister

Sveriges nya kulturminister blir Parisa Liljestrand (M), meddelar statsminister Ulf Kristersson (M) under tisdagens regeringsförklaring i riksdagen, den 18 oktober. Unga Klaras VD Stefan Hansen skriver i en debattartikel i Göteborgs-Posten att händelsen är en "ypperlig chans att bygga broar mellan skolan och kulturen."

I denna debattartikel (Göteborgs-Posten, 2022-10-20) redogör Unga Klaras VD Stefan Hansen för den nya regeringens goda chanser till att bygga broar mellan utbildning och kultur, i och med nya kulturministern Parisa Liljestrands (M) erfarenhet inom just utbildning: 

Liljestrand, med sin professionella erfarenhet som lärare och rektor, har som kulturminister chansen att skapa förutsättningar till samarbeten mellan konstlivet och utbildningsväsendet. Vår uppmaning är framåtsyftande: vi hoppas på en kulturminister som vill ge Sveriges unga en framtidsutsikt.

Stefan Hansen betonar även regeringens ansvar att inge hopp till barn och unga:

Regeringen bör visa det självklara: Sverige har råd med barn, deras barndom och deras framtidsutsikter.

Läs hela artikeln här!