Nyheter : Unga Klaras skådespelare uppträder för äldreboenden

2020-05-19: När boende på äldreboendena inte kan gå ut eller ta emot besök får scenkonsten komma till dem! Under maj månad kommer delar av Unga Klaras ensemble att uppträda för flera äldreboenden i Stockholmsområdet med ett vårprogram som bjuder på hopp. Utomhus och på behörigt avstånd, såklart.

Foto: Kitty Chan

Unga Klara skulle egentligen ha åkt till Düsseldorf i maj för att spela föreställningen X på den stora internationella teaterfestivalen Theater der Welt. Resan blev av förklarliga skäl inställd. Istället har delar av teaterns ensemblen, bestående av bland andra Mikael Augustsson, Kitty Chan, Parwin Hoseinia, Ellen Söderhult, Anna Thiam och Julian Vigil, satt samman ett sång- och musikprogram. Unga Klara erbjuder föreställningarna kostnadsfritt till en rad äldreboenden i Stockholm, så att de boende får uppleva levande sång och musik i trädgården, på parkeringsplatsen eller från sina fönster och balkonger.

- Att spela för en stor internationell publik på en festival i Düsseldorf eller på ett äldreboende i Stockholm är inte så stor skillnad, säger Anna Thiam, skådespelare och sångare på Unga Klara. - Oavsett vilket vill man ge, och här känns det extra viktigt då de boende just nu inte kan ta sig till teatrar eller musikhus.

Datum & boende:

19 maj Vardaga Norrgården, Sollentuna
20 maj Kopparegården, Vällingby
22 maj Attendo Sabbatsbergsbyns vård- och omsorgsboende, Stockholm
25 maj Villa Agadir, Lidingö
26 maj Hornskrokens vård och omsorgsboende, Zinkensdam

Fler datum och platser kan tillkomma!

Bilden: Premiärföreställning på Vardaga Norrgården i Sollentuna. Foto: Kitty Chan.

- För våra äldre betyder det mycket att få se och höra sång och musik ”på riktigt”. Vi har ofta sång och musik som aktivitet, men som läget är nu är det svårt att genomföra. Så därför välkomnar vi Unga Klaras kör med en stor kram!

Gunilla Bergström, aktivitetshandledare på Hornskrokens vård och omsorgsboende.

- Det blir ett kul avbrott i den annars så upp- och nervända vardagen för de äldre som bor hos oss!

Petra Lindhe, verksamhetschef på Attendo Sabbatsbergsbyns vård- och omsorgsboende.

Från Sinnernas Trädgård , Attendo Sabbatsbergsbyns vård- och omsorgsboende