Nyheter : Unga Klara är Sveriges bidrag till Kids Euro festival i USA

2020-10-19: Sveriges ambassad i USA presenterar Unga Klaras filmade version av teaterföreställningen De jag egentligen är - My True Selves som Sveriges bidrag till den europeiska scenkonstfestivalen Kids Euro festival i Washington D.C. Unga Klara kommer också att medverka med en workshop.

Kids Euro Festival har arrangerats av EU:s delegation i USA i tretton år och är en av de största scenkonstfestivalerna för barn i USA. 2020 hålls festivalen online 17 oktober - 29 november. Vissa evenemang kommer att streamas live och vara interaktiva, medan andra kommer att finnas tillgängliga på begäran. En unik chans att se teaterföreställningar, konserter, workshops, filmer, dockteater, dans och mycket mer för barn och unga - från hela Europa. Och allt är gratis!

Sveriges ambassad i Washington D.C. har valt Unga Klaras filmade version av teaterföreställningen De jag egentligen är - My True Selves som Sveriges bidrag. Unga Klara kommer också att medverka med en workshop.

De jag egentligen är av Erik Uddenberg, i regi av Gustav Deinoff, hade premiär på Unga Klara 2011 och riktar sig till unga i åldern 9-12 år och uppåt. Sedan premiären har föreställningen spelats otaliga gånger runt om i Sverige och även internationellt. Sommaren 2020 gjordes en filminspelning som släpptes i två versioner på Unga Klaras streamingtjänst Unga Klara On Demand, en på engelska och en på svenska. Filmare är Shazi Özdemir.

Kids Euro Festival möjliggörs av de 27 EU-länderna och Europeiska unionens delegation i USA i samarbete med European-American Cultural Foundation och The Carmel Cultural Endowment for the Arts. Läs mer om festivalen här.

Se De jag egentligen är - My True Selves på vår streamingtjänst Unga Klara On Demand här. Filmen finns på både svenska och engelska!

På bilden: Nina Rashid och Victor Ström med statister. Filmfoto: Shazi Özdemir.