Nyheter : Unga Klara gör digital workshop med skolklass i USA

2020-12-11: I samarbete med Sveriges ambassad i Washington D.C. och som en del av Kids Euro Festival 2020 arrangerade Julian Vigil, pedagog Unga Klara och Angelina Hammarlund, praktikant på Unga Klara en workshop med en skolklass från Washington D.C.

Det var den 11 december som Unga Klaras Julian Vigil och Angelina Hammarlund genomförde den digitala workshopen med den amerikanska skolklassen. I mötet med eleverna utgick Julian och Angelina från temat Identitet, som också är ett tema i föreställningen De jag egentligen är - My True Selves . Genom samtal, lekar och övningar tillsammans undersökte gruppen vilka vi är som personer. Kan man ha olika identiteter? Hemma? På skolan? Online? I fantasin?

Workshopen arrangerades i samarbete med Sveriges ambassad i Washington D.C. som en del av Kids Euro Festival 2020. Sveriges ambassad i USA presenterade tidigare i höstas Unga Klaras filmade version av teaterföreställningen De jag egentligen är - My True Selves som Sveriges bidrag till den europeiska scenkonstfestivalen Kids Euro festival i Washington D.C.

Kids Euro Festival möjliggörs av de 27 EU-länderna och Europeiska unionens delegation i USA i samarbete med European-American Cultural Foundation och The Carmel Cultural Endowment for the Arts.

Kids Euro Festival har arrangerats av EU:s delegation i USA i tretton år och är en av de största scenkonstfestivalerna för barn i USA. 2020 hölls festivalen online 17 oktober - 29 november. Vissa evenemang streamades live och var interaktiva, medan andra fanns tillgängliga på begäran. Allt som allt en unik chans att se teaterföreställningar, konserter, workshops, filmer, dockteater, dans och mycket mer för barn och unga - från hela Europa. Och allt är gratis! Läs mer om festivalen här.

På bilden: Julian Vigil, pedagog Unga Klara och Angelina Hammarlund, praktikant Unga Klara. Foto: Julian & Angelina.