Nyheter : Farnaz Arbabi intervjuas av TT

2020-10-27: Inför urpremiären av De kommer att drunkna i sina mödrars tårar den 29 oktober gör TT en lång intervju med Farnaz Arbabi, dramatiker och regissör.

Vi räknar ner dagarna till premiären av De kommer att drunkna i sina mödrars tårar!

I TT:s artikel av reportern Viktor Andersson kan du läsa om hur Farnaz Arbabi, dramatiker och regissör, kände igen sig i den rädsla som skildras i Johannes Anyurus hyllade roman. Och om den utmaning det innebar att dramatisera den.

Intervjun med Farnaz publiceras i en rad tidningar, som Svenska Dagbladet, Aftonbladet, Göteborgsposten, Västerbottens-kuriren, Norra Skåne m.fl.

Läs intervjun i sin helhet i Aftonbladet här (öppen artikel).

– Jag läste ut den på ett tåg. Någonstans mellan Herrljunga och Stockholm började jag gråta. Jag kände igen mig i hans rädsla, en rädsla som jag vet att jag inte är ensam om. Nationalism och rasism ökar, kvinnors- och hbtq-personers rättigheter ifrågasätts. Samtidigt bildas ett utanförskap där radikala grupper får större grogrund. Jag ställde samma fråga som författaren, är Sverige ett land som i framtiden kommer att inkludera mig, eller ska jag flytta?

Farnaz Arbabi, dramatiker och regissör

- Jag tänker att scenkonsten kan bidra med hopp. Teater är unikt eftersom det är ett möte mellan människor av kött och blod. Publiken möter människor och berättelser som de kanske aldrig skulle ha mött och lyssnat till i verkliga livet.

Farnaz Arbabi, dramatiker och regissör

Läs intervjun i Aftonbladets öppna artikel här!