Nyheter : Tina Pour Davoy medverkar i P4 Radio Stockholm

2021-01-13: Tina Pour Davoy, skådespelare som medverkar i De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, berättar i Förmiddag i P4 Stockholm om premiären av den streamade versionen av föreställningen, om filminspelningen och om hur Unga Klara nu ska träffa sin publik.

Tina Pour Davoy, som spelar  en av huvudrollerna i Unga Klaras föreställning De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, medverkade i P4 Radio Stockholms program Förmiddag i P4 Stockholm den 13 januari för att berätta om föreställningen och att den nu blir digital - på publikens begäran!

Programledare Alexander Hammarlöf intervjuar Tina Pour Davoy och frågar bland annat om hur det går till när man filmar en teaterföreställning och hur Unga Klara nu ska bära sig åt för att möta sin publik?

Lyssna på inslaget 1 tim 14 min in i programmet här.

På bilden: Cathrin Reth, Alexander Hammarlöf, Rasmus Almerud och Tina Pour Davoy/foto Mats Bäcker.

-Vi tycker att den här historien är så pass viktig att vi vill fortsätta berätta den, men nu på ett annat sätt.

Tina Pour Davoy

-Vi anpassade föreställningen till en filmversion. Den är inte bara avfilmad. Vi hade ett externt team som kom och filmade i fem-sex dar för att få till det här "nära", och bejakade att det nu är ett filmmedium.

Tina Pour Davoy

-Vi tänker fortsätta med möten med publiken. De klasser som har sett föreställningen kan boka samtal efteråt med några från oss i ensemblen och med vår pedagog, som heter Julian Vigil. Då får man prata om vad man har upplevt och ställa frågor.

Tina Pour Davoy

-Sen har vi också Unga Klara Salong en gång i månaden som är öppen för all publik. Vi bjuder in gäster, t.ex. nu i januari kommer Farnaz Arbabi och Johannes Anyuru, alltså regissören och författaren, att gästa.

Tina Pour Davoy

Lyssna på intervjun 1 tim 14 min in i programmet här!