← Nyheter Upplev förstklassig teater i Stockholm 2023

2023-1-16 Befinner du dig Stockholm och vill börja gå på mer teater 2023? Upplev explosiv, förstklassig teater på Sveriges nationella scen för barn och unga.

Har du lovat dig själv att bli mer kulturell i år? Eller letar du efter nya aktiviteter? Vill du fatta grejen med teater? Du kanske har hört om oss och tycker vi verkar intressanta? Oavsett anledning så är vi glada att du hittat hit.

Unga Klara är Sveriges nationella scen för barn och unga. Vårt uppdrag är att spela om det allra viktigaste, svåra, farliga och obekväma.

Här kommer en lista med riktigt bra föreställningar som spelas under 2023 och som du helt enkelt inte får missa:

För att jag säger det
Spelas just nu. Från 3 år och upp.
I en miljö full av dans, tyll, färg och bus bearbetas childism som fenomen - diskriminering och fördomar mot barn. Är en barnrevolution möjlig? Idé av Gustav Deinoff & Farnaz Arbabi, i regi av Farnaz Arbabi.

❤️ "Har ni barn och vill se något fantastiskt tillsammans? Snälla se denna (För att jag säger det) på Unga Klara. Jag skrattade, grät, fulgrät och bokade ny biljett direkt" - Kakan Hermansson.


❤️ "Unga Klara visar respekt för varje barn och tar med dem in i en teaterupplevelse där också barnen får vara med och leka" - Besökare, 23 november 2022Buster Keaton på månen
Nypremiär 17 februari 2023. Från 8 år och upp.
Suzanne Osten är tillbaka på Unga Klara med kritikerrosade Buster Keaton på månen! En fantasifull teatershow om barns utsatthet och deras längtan efter ett eget liv. Av Gunilla Linn Persson, i regi av Suzanne Osten.


❤️ "Det är en jubelföreställning som med otyglad kraft drabbar alla som är, eller har varit, barn." - SvD


❤️ "(...)det sker i en värld präglad av musik, fantasi och en förbannad envishet i sin tilltro till teaterlekens förlösande kraft. - DN


Oscar
Urpremiär 24 februari 2023 i Härnösand. Spelas 4-6 april 2023 på Unga Klara. Från 12 år och upp.
En ärlig berättelse om att växa upp i en familj med missbruk. Spelas på svenskt teckenspråk och talad svenska, för både döv och hörande publik. Av Erik Uddenberg, efter Oscar Frendigs berättelse, i regi av Lars Otterstedt. I samproduktion med Riksteatern Crea.BRINN
Nypremiär 13 maj 2023
Dundersuccén BRINN är tillbaka på Unga Klara. BRINN är berättelsen om när en enda händelse förändrar livet för alltid. Det är berättelsen om vänskap så stark att den blir farlig. Om ungdomar som blir inlåsta och isolerade - och om elden som en otämjbar kraft inuti och utanför en själv. Av Elmira Arikan och Farnaz Arbabi, i regi av Farnaz Arbabi.

❤️ "Unga Klara är så här - helt on fire" DN


❤️ "Så hjärtskärande bra om tonårskaos" SvD


❤️ "I AM A FAN! Ibland ska ma bara råka hoppa in i världens bästa ungdomspjäs vid just rätt tillfälle" - Stina Wollter


❤️ "ÄLSKAR!!! Jävlar, jävlar, jävlar" Bianca Kronlöf


Romeo & Julia
Premiär 12 oktober 2023
Den klassiska berättelsen om kärlek, oförsonliga fiendskaper, skörhet, våld och åtrå. För dem den verkligen handlar om: tonåringar.
Av William Shakespeare, i regi av Gustav Deinoff. Koreografi Mari Carrasco.

Hoppas vi ses i huset 2023! Välkomna!