Nyheter : Stefan Hansen kommenterar regeringens beslut i SVT Kulturnyheterna

2020-11-16: Allmänna sammankomster begränsas till åtta personer. Unga Klaras vd Stefan Hansen kommenterar regeringens beslut att skärpa restriktionerna i SVT Kulturnyheterna.

Idag, den 16 november, kom beskedet från regeringen att gränsen för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar kommer att sänkas från 50 till 8 personer. Beslutet ska gälla i fyra veckor från den 24 november, men kan förlängas över jul och nyår. Såhär kommenterar Stefan Hansen, vd Unga Klara, regeringens beslut i SVT Kulturnyheterna:

– Det är bra med ett beslut från regeringen, här är de ju väldigt tydliga. Samtidigt är vi väldigt oroliga över den generation av barn och unga som verkligen riskerar att bli helt utan levande kultur och möten med scenkonstnärer, möten som uteblivit i stort sett hela det här året och riskerar pågå även nästa år.

I inslaget kommenteras beslutet även av Joppe Pilhgren, verksamhetsledare på Svensk live, Peter Fornstam, vd Svenska bio och Caroline af Ugglas, körledare, artist och konstnär.

Ta del av inslaget i SVT Kulturnyheterna här!