Nyheter : Stöd oss i kampen för ungas rätt till scenkonst

2022-09-05: Idag rapporterar SvD om att SD vill lägga ned Unga Klara som nationell scen. Vi anser att barn och unga har rätt till fri konst, professionella utövare och eget skapande.

Vi vet att Sverige behöver mer konst för barn och unga i hela landet, fler konstnärer som arbetar för barn och unga och ökad dialog mellan våra konstnärliga institutioner och målgruppen unga. Vi behöver INTE färre institutioner, färre fria aktörer och färre plattformar för en redan marginaliserad och underprioriterad befolkningsgrupp: minderåriga.

Stärk oss i kampen genom att bli medlem i Unga Klaras Vänner!

Unga Klara är en teater i barns och ungas tjänst. Vårt uppdrag är att spela om det allra viktigaste och att göra livsbejakande teater även om det svåra, farliga och obekväma. Vi arbetar normkritiskt, feministiskt och antirasistiskt för mångfald, jämlikhet och människors lika värde.

Bli delägare och medlem i Unga Klaras Vänner:

Swisha till 123-330 61 72
50 kr/år för dig under 25 år
150 kr/år för dig över 25 år

Skicka in din e-postadress till oss på [email protected]. Då håller vi dig uppdaterad om vad som händer på Unga Klara, bjuda in till visningar, seminarier, Unga Klara salonger och annat dit du har företräde.

Hedda Krausz Sjögren, ordförande Unga Klaras Vänner
Christina Björk, ordförande Unga Klara AB
Stefan Hansen, vd Unga Klara