Nyheter : Rosor från publiken

2021-01-26: Den digitala versionen av De kommer att drunkna i sina mödrars tårar har fått ett oerhört fint bemötande och gensvar från publik i hela landet som har strömmat föreställningen,  bland annat i Gisslaboda, Malmö, Uppsala och Stockholm.

Det kan inte sägas ofta nog: Vi på teatern längtar ofantligt mycket efter vår publik! Därför är det glädjande att få veta att publiken längtar efter teatern. Till Unga Klara har många hört av sig via mejl och sociala medier, bland annat med uppmaningen att digitalisera teaterns föreställningar så att det går att titta hemifrån. Vi är mycket stolta och glada över de lovord vi får från människor i hela landet som har streamat den digitala versionen av De kommer att drunkna i sina mödrars tårar!

- Vi får dagligen in fantastiska reaktioner från hela Sverige, berättar Stefan Hansen, VD Unga Klara.

- Samtidigt möter våra skådespelare många skolungdomar i videomöten för publiksamtal efter att de har sett den digitala föreställningen och vi anordnar digitala samtalssalonger för allmänheten, för att på så sätt ändå möjliggöra ett möte och ett samtal. Vi tror att varje försök till dialog gör känslan av den hopplöshet som pandemin orsakat lättare och lindrar vår isolering.

Du köper din biljett eller presentkort via plattformen Voyd - till en kostnad av 100 kr. Du skapar ett konto, köper en värdekod som du sedan använder för att streama den filmade föreställningen. Streama så många gånger du vill under 48 timmar. Filmen finns tillgänglig på Voyd från den 13 januari till den 31 mars.

Föreställningen kommer att textas på både svenska och engelska.

Läs mer om De kommer att drunkna i sina mödrars tårar och de medverkande här.

Publikröster om filmatiseringen:

"Helt uppfylld och berörd i varje fiber. Stark, sorglig, vacker, hemsk, otäck och sann. Och mitt i allt, trots det omöjliga, hoppingivande. Kan inte tänka mig en viktigare föreställning och berättelse just nu."
Bim de Verdier, Uppsala

"Stort tack från Stockholms Estetiska gymnasium teater åk 1. De kommer att drunkna...... Så spännande och bra föreställning, så spännande samtal med eleverna efteråt. Teaterlektioner på Zoom är verkligen knepigt, men nu kändes det äntligen konstruktivt."
Charlotta Larsson, Teaterlärare, Stockholms Estetiska gymnasium

"De kommer drunkna i sina mödrars tårar är något så ovanligt som en brännande dystopi som känns angelägen, bränner i kroppen och får mig som åskådare att pausa för att ta in och hämta andan. Det som sker på scenen känns nära och avlägset, frågorna som väcks rör upp känslor av både hopp och hopplöshet. Att den på grund av covidrestriktionerna nu har filmats så proffsigt gör att jag som åskådare har lyxen att se ansikten och blickar, notera ännu fler makalöst smarta scenografiska lösningar. Det faktum att den går att se med vänner på distans, trots att vi inte kan mötas fysiskt gör att teatern ändå fyller sin funktion. Detta är en uppsättning som fungerar som backdrop till ett samtal vi alla är i behov av. Ett samtal om konstens värde, yttrandefrihetens pris, vem som är värd att försvara och vem som är försumbar och om vart vi tar vägen när alla broar bränts bakom oss. Det är ett samtal som är så otroligt viktigt."
Hanin Shakrah, Stockholm

"Jag har nyss släckt min kulturtörst med att insupa Unga Klaras 'De kommer att drunkna i sina mödrars tårar'. Och hur mycket jag än längtar in i salongerna att få se live scenkonst, så gick den här mästerligt avfilmade och streamade föreställningen rakt igenom laptopens bildskärm och grep ett ordentligt tag. Dystopiskt framtid, eller dåtid, eller tänker jag ibland - nutid. Grymt skådespeleri, värme och så jävla viktig. Jag blev oerhört berörd av boken och inte blev den här upplevelsen mindre. Tack!"
Kristina Gillström, Sundsvall

"Hemma, ändå på teatern. En mycket bra filmad, bra spelad föreställning. Underbar scenografi, regi och dramatisering av Farnaz Arbabi. Skådespelarna var lysande och framkallade en känsla av att vi hemma faktiskt var på teatern, en balansgång som är ganska svår att nå med filmad teater. Kameran och skådespelarna var i god synk med varandra. Vardagsrummet förvandlades till en teatersalong... som om vi var på teater."
Richard Kaigoma Sseruwagi, Gisslaboda

"Såg den igår. FANTASTISK! Jag och min bokklubb såg den samtidigt, var och en hos sig, för att sedan prata om den via FaceTime efteråt. Skådespelarna, sceneriet, ljuset, filmproduktionen, musiken, mm. Älskade boken och älskar detta. Stort tack."
Petronella Thorén, Malmö

"Tack alla som har medverkat till denna fantastiska produktion! Jag såg den precis och den är helt fantastisk, smärtsam, vacker och griper tag i en genom skärmen på ett sätt som jag inte trodde var möjligt. Boken satt kvar i min kropp flera år efter att jag hade läst den och nu har denna föreställning flyttat in som sambo. Riktigt, riktig bra."
Tanja Lorentzon, Nacka