Nyheter : Intervju med Farnaz Arbabi i Radio Hambastegi

2020-04-15: Radio Hambastegi, den persiska radion i Stockholm, intervjuade häromdagen Farnaz Arbabi, en av Unga Klaras två konstnärliga ledare, om Unga Klaras verksamhet och om Unga Klara On Demand, teaterns digitala scen.

Nyhet 2020-04-15:
Radio Hambastegi, den persiska radion  i Stockholm, intervjuade häromdagen Farnaz Arbabi, en av Unga Klaras två konstnärliga ledare, om Unga Klaras verksamhet och om Unga Klara On Demand, teaterns digitala scen.

Samtalet handlar främst om hur Unga Klara arbetar just nu, under de speciella omständigheter som råder med anledning av coronaviruset. En av teaterns satsningar för att fortsätta den konstnärliga verksamheten har varit Unga Klara On Demand, kostnadsfri streaming av en rad föreställningar via Unga Klaras hemsida. Redan nu finns det nio föreställningar att titta på. Läs mer här.

Farnaz pratar om skillnaden mellan live teater och den digitala upplevelsen. Målet med den digitala scenen är att behålla kontakten med publiken och samtidigt uppmuntra familjer - föräldrar och barn - till gemensamma kulturella aktiviteter under pandemi.

Farnaz berättar också om Unga Klaras projekt i höst och föreställningen De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, dramatiserad och regisserad av Farnaz efter Johannes Anyurus bok med samma namn, som har premiär den 15 oktober 2020 på Unga Klaras scen vid Sergels torg i Stockholm. Föreställningen är en samproduktion mellan Unga Klara och Uppsala stadsteater, där den kommer att spelas våren 2021.

Lyssna på intervjun via den här länken!

Följ Radio Hambastegi på Facebook här.