Nyheter : P4 Malmöhus gör intervju med Unga Klara

2020-07-29: P4 Malmöhus sände direkt från Allaktivitetshuset Hermodsdal och intervjuade både Stefan Hansen, VD Unga Klara och skådespelaren Parwin Hoseinia om Unga Klaras veckobesök i Malmö med föreställningen Ögonblicket, men också om teaterns verksamhet under pandemin.

P4 Malmöhus reporter Hanna Palm kom på onsdagen 29 juli till Hermodsdalsskolans Allaktivitetshus när Unga Klara spelade föreställningen Ögonblicket under pågående Malmöturné. Hanna intervjuade både Stefan Hansen, VD Unga Klara och skådespelaren Parwin Hoseinia om Unga Klaras veckobesök i Malmö med föreställningen Ögonblicket, men också om teaterns verksamhet under pandemin.

Parwin Hoseinia berättar i inslaget bland annat hur viktigt det är att spela teater på flera språk inför en barn- och ungdomspublik som är flerspråkig:

- På ställen där det är flerspråkigt är det en fascination: "Jag fattar det där!" Det är jättegivande att höra och se. Jag upplevde själv när jag var liten att det inte fanns så mycket som jag kände igen.

På frågan om hur viktigt det är att komma ut med kulturen i de områden där det inte finns så mycket annat att göra just nu för barnen svarar Stefan Hansen:

-Vi som vuxna har ett ansvar att se till att barns rätt till konst tillgodoses och då är det här ETT av sätten att göra det. Att spela med en mycket begränsad publik, för den publiken som redan befinner sig på plats. Och det gör Unga Klara nu, i ett samarbete med Malmö Kulturförvaltning. Det behövs olika aktörer som går ihop och möjliggör att kultur sprids.

Den här veckan spelas Erik Uddenbergs Ögonblicket, i regi av Gustav Deinoff, på tre skolor i Rosengård, Hermodsdal och Lindängen: Apelgårds-, Hermodsdals- och Lindängens Allaktivitetshus. Föreställningarna och workshoparna är abonnerade för sommarlovslediga och arrangeras i samarbete med Kulturförvaltningen Malmö.

Lyssna på inslaget här.

Läs mer om föreställningen Ögonblicket här.

Du kan lyssna på föreställningen som ljudverk här.

Här kan du lyssna på inslaget i P4 Malmöhus!