Nyheter : Nytt samarbete med Scenkonst Sörmland

2020-06-09: Unga Klara samarbetar med Scenkonst Sörmland i Manhattanprojektet av Rasmus Lindberg, i regi av Gustav Deinoff. Det blir urpremiär i Eskilstuna den 16 oktober och sedan turné i Sörmlandskolorna. På höstlovet spelas Manhattanprojektet på Unga Klara i Stockholm.

Den 16 oktober är det urpremiär för Manhattanprojektet av Rasmus Lindberg, i regi av Gustav Deinoff, en av Unga Klaras två konstnärliga ledare. Premiären äger på Scenkonst Sörmland i Eskilstuna och sedan väntar en omfattande turné i mellanstadieskolorna i Sörmland. Föreställningen kommer att spelas på Unga Klara i Stockholm på höstlovet 28-31 oktober. Passa på att boka din biljett här redan nu!

Manhattanprojektet är en rapp och rolig deckare som utspelar sig i New York under ett brinnande världskrig. Privatdetektiven Mr. Petrovic dras in i en jakt på att återfinna Albert Einstein som är försvunnen. Både nazisterna och de allierade är dem hack i häl eftersom de vill åt Einsteins kunskap för att kunna skapa en atombomb!

Eller så är det egentligen en berättelse om elvaåriga Katja, som inte vet om hon ska släppa bomben i sin egen familj där det också pågår ett krig.

Manhattanprojektet är en produktion av Scenkonst Sörmland i samarbete med Unga Klara.

Läs mer om Manhattanprojektet här.

Foto: Mats Bäcker.