Nyheter : Nyhetsbrev #9 september 2020

2020-09-10: Vi öppnar för publiken igen! I vårt nyhetsbrev kan du läsa om Unga Klaras medverkan på Kulturhusets Stadsteaterns öppningshelg den 18-20 september. Och så senaste nytt om våra föreställningar Manhattanprojektet och De kommer att drunkna i sina mödrars tårar!

Nyhetsbrev 2020-09-10:

Läs nyhetsbrevet i original med bilder via den här länken.

Unga Klara medverkar självklart på Kulturhuset Stadsteaterns öppningshelg den 18-20 september! Varmt välkommen att boka plats till våra fyra programpunkter:

 • Öppna repetitioner av föreställningen De kommer att drunkna i sina mödrars tårar. Möt Farnaz Arbabi, en av Unga Klaras två konstnärlig ledare och föreställningens regissör och dramatiker, samt ensemblen.
  Fredag 18 september kl 11:45 och kl 16:30. Läs mer och boka här.
 • Unga Klaras grundare Suzanne Osten avslöjar hemligheter.
  Lördag 19 september kl 11:10 och kl 12. Läs mer och boka här.
 • Gustav Deinoff, en av Unga Klaras två konstnärliga ledare och regissör för Manhattanprojektet berättar mer om föreställningen som är ett samarbete med Scenkonst Sörmland, och ensemblen visar ett utdrag.
  Lördag 19 september kl 13 och kl 14. Läs mer och boka här.
 • Filmversionen av teaterföreställningen De jag egentligen är, av Erik Uddenberg i regi av Gustav Deinoff, visas varje heltimme kl 12-18.
  Söndag 20 september. Läs mer och boka här.

Boka din plats genom att mejla till [email protected]. Det är fri entré, men mycket begränsat antal platser. Uppge vilken programpunkt du vill besöka när du bokar.

Unga Klara håller öppet fredag 18 september kl 11:30-19, lördag 19 september kl 11-18 och söndag 20 september kl 11-18. Vi ser fram emot att öppna dörrarna för vår publik igen!

Foto: Matilda Rahm.

Den 28 oktober är det urpremiär på Unga Klara för Manhattanprojektet, av Rasmus Lindberg, i regi av Gustav Deinoff. Familjeföreställningen Manhattanprojektet riktar sig till alla från 8 år och produceras av Scenkonst Sörmland i samarbete med Unga Klara. Föreställningen spelas t.o.m. 31 oktober på Unga Klara och sedan väntar en lång turné till mellanstadieklasser i Sörmland.

Manhattanprojektet är en rapp och rolig deckare som utspelar sig i New York under ett brinnande världskrig. Privatdetektiven Mr. Petrovic dras in i en jakt på att återfinna Albert Einstein som är försvunnen. Både nazisterna och de allierade är dem hack i häl eftersom de vill åt Einsteins kunskap för att kunna skapa en atombomb! Eller så är det egentligen en berättelse om elvaåriga Katja, som våndas över att släppa bomben i sin egen familj där det också pågår ett krig.

Boka din biljett via ungaklara.se.

Bilden: Åsa Karlberg, Måns Clausen, Parwin Hoseinia, Ingela Schale Berghagen, Yarien Rodriguez. Foto Gustav Ågerstrand.

Unga Klara flyttar tillbaka till hemmascenen på Kulturhuset Stadsteatern med urpremiären av De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, efter den Augustprisbelönade romanen av Johannes Anyuru. För regi och dramatisering står Farnaz Arbabi. Urpremiären äger rum den 15 oktober.

Intresset för föreställningen är stort och biljetterna har haft stor åtgång. Oktober är nu fullbokad och endast ett fåtal platser finns kvar i november. Vi släpper därför biljetter till nya speldatum i december. Nu kan du boka biljett t.o.m. den 19 december!

Boka din biljett via ungaklara.se.

Grafisk form affisch: Parasto Backman.