Nyheter : Nyhetsbrev #8 - april 2021

2021-04-21: I vårt senaste nyhetsbrev berättar vi om vår nya marknads- och kommunikationschef Pia Stjärnvind! Vi skriver om vårt roliga och kreativa samarbete med eleverna på Fryshuset -  Unga Klara hjärta Fryshuset - och om ett kommande seminarium om flerspråkighet där Unga Klara medverkar.

Nyhetsbrev 21 april 2021:

Läs nyhetsbrevet i original här.

Pia Stjärnvind är ny marknads- och kommunikationschef på Unga Klara

Äääntligen! Vi är superglada över att få presentera Pia Stjärnvind som Unga Klaras nya marknads- och kommunikationschef!

Pia kommer till oss med en gedigen erfarenhet från kommunikationsbranschen där hon verkat som Art Director, projektledare, strateg och Creative Director. Hon har varit verksam på byråsidan, kundsidan och drivit reklambyrån A Perfect World. Närmast kommer Pia från Riksteatern där hon sedan 2017 varit chef på enheten Marknad & Publik, med ansvar över scenkonstproduktionernas marknadsföring och publikutveckling.

Gissa om vi är glada - varmt välkommen Pia till Unga Klara!

Läs mer om Pia här.

Foto Mats Bäcker.

Unga Klara hjärta Fryshuset

Unga Klara och Fryshuset har ett spännande projekt ihop! Elever vid text- och formprogrammet i Fryshusets gymnasium har, som en del av sina skoluppgifter, skrivit dramatik som Unga Klaras skådespelare Robin Keller och Rita Lemivaara nu arbetar med att gestalta. När det är klart kommer Robin och Rita att filma gestaltningarna, så att eleverna kan ta del av dem, för att sedan följa upp med samtal och feedback. Tanken är att eleverna vid Fryshusets teaterprogram samt text- och formprogram, tillsammans med Unga Klaras skådespelare, ska samarbeta och ta fram olika scenkonstverk som kan presenteras på Unga Klaras scen.

Vill du veta mer och är du kanske intresserad av ett liknande samarbete med din skola? Varmt välkommen att kontakta Julian Virgil, pedagog på Unga Klara!

Bilden: Robin Keller och Rita Lemivaara. Foto: Julian Vigil.

Samarbetet fortsätter om flerspråkig scenkonst

I samarbete med Unga Klara håller Vanja Hamidi Isacson, doktorand i scenkonst på Stockholms konstnärliga högskola, del 1 av sitt 80 %-seminarium: UniZona & PolyZona: reading med efterföljande samtal, den 10 maj kl 18-20.

UniZona & PolyZona är ett flerspråkigt verk för barn på spanska, portugisiska, svenska, persiska och finska. På seminariet liveströmmas en offentlig reading av pjäsen, där fem skådespelare medverkar. Readingen följs av ett samtal om den arbetsprocess som Vanja Hamidi Isacson har genomfört tillsammans med Unga Klara, inom ramen för sitt doktorandprojekt på Stockholms konstnärliga högskola (SKH). I panelen sitter förutom Vanja Hamidi Isacson även Gustav Deinoff, en av Unga Klaras konstnärlig ledare, samt skådespelarna Parwin Hoseinia, Rita Lemivaara och Klas Lagerlund. Samtalet leds av Athena Farrkohzad. Läs mer här.

Mer info och länk till seminariet hittar du här.

Foto: Stockholms konstnärliga högskola.

Vi tipsar om:

Unga Klara Salong: Ett samtal om barnperspektivet med regissören Suzanne Osten och dramatikern Ann-Sofie Bárány äger rum via Zoom den 27 april kl 19-20. Du har väl inte glömt att anmäla dig? Läs mer här.