Navigation

← Nyheter Nyhetsbrev #14 - september 2021

2021-09-20: Läs om senaste nytt från Unga Klara i vårt nyhetsbrev! Vi njuter av att få uppleva teater tillsammans igen och ser samtidigt fram emot att kunna dela med oss av vår teater även utanför scenen. För i höst syns Unga Klara på TV!

Tina Pour Davoy i "De kommer att drunkna i sina mödrars tårar". Foto: Mats Bäcker.

Nyhetsbrev 20 september 2021:

Från scen till TV!

Den 2 oktober sänds den inspelade versionen av De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, av Johannes Anyuru och i regi och dramatisering av Farnaz Arbabi, på SVT. Den publik- och kritikerrosade föreställningen är en samproduktion mellan Unga Klara och Uppsala stadsteater och från och med den 1 oktober finns den tillgänglig på SVT Play i hela sex månader! Missa inte chansen att ta del av en fantastisk inspelning som Farnaz Arbabi skapat tillsammans med filmarna Milja Rossi och Karl-Oskar Gustafsson.

Läs mer om föreställningen här!

Läs Johan Hiltons ord om föreställningen i DN tipsar!

Astrid Kakuli och Ester Claesson i
Grafisk form: Studio Parasto Backman.

Nya tider och fler biljetter!

Hurra! Den 29 september lyfts publiktaket och vi kan äntligen erbjuda fler biljetter till våra föreställningar Buster Keaton på månen, av Gunilla Linn Persson och i regi av Suzanne Osten och De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, av Johannes Anyuru och i regi och dramatisering av Farnaz Arbabi. 

Läs mer och boka dina biljetter här!

Klassrumsteater på turné!

Den turnerande föreställningen Ögonblicket, skriven av Erik Uddenberg och i regi av Gustav Deinoff, har haft nypremiär! En föreställning om empati och vad innebär det att vara snäll. Ögonblicket utforskar klassrummet som teaterrum och möter under hösten elever där de själva befinner sig. Denna vecka i Skellefteå!

Läs mer om föreställningen här!

Följ turnén på vår Instagram!

Skådespelarbyte!

I föreställningen De kommer att drunkna i sina mödrars tårar sker det i veckan ett skådespelarbyte! Rollen som pappan kommer från och med fredagens föreställning att spelas av Binyam Haile. Vi tackar tidigare skådespelare Bashkim Neziraj för en fantastisk spelperiod och välkomnar Binyam in i rollen!

Läs mer om föreställningen och de medverkande här

Farnaz Arbabi på Dramaten!

Unga Klaras konstnärliga ledare Farnaz Arbabi regisserar på Dramaten! Den 2 oktober har musikalen Cabaret, av Joe Masterroff och i regi av Farnaz Arbabi, premiär på stora scen! Cabaret utspelar sig i det tidiga 30-talets Berlin och på scen framförs levande musik av bandet Damn! 

Läs mer om föreställningen och boka här

Farnaz Arbabi.. Foto: Mats Bäcker.
Suzanne Osten. Foto: Ewa Rudling.

Suzanne Osten på bokmässan!


Lördagen den 25/9 gästar Suzanne Osten bokmässan i Göteborg! Årets bokmässa kan upplevas både live på plats eller digitalt via Bokmässan Play. Missa inte lördagens seminarium där Suzanne Osten, tillsammans med Stina Wollter och David Fjäll, samtalar om frihet, motstånd och kreativitetens kraft. 

Läs mer och boka här!

Se Suzannes hälsning här

---

På bilderna:

Tina Pour Davoy i De kommer att drunkna i sina mödrars tårar. Foto Mats Bäcker.
Astrid Kakuli och Ester Claesson i De kommer att drunkna i sina mödrars tårar. Foto Mats Bäcker.
Föreställningen Ögonblicket. Foto Eva Edsjö.
Binyam Haile och Astrid Kakuli i De kommer att drunkna i sina mödrars tårar. Foto Mats Bäcker.
Farnaz Arbabi, en av Unga Klaras två konstnärliga ledare. Foto Mats Bäcker.
Suzanne Osten. Foto Ewa Rudling.
Grafisk form: Studio Parasto Backman.