Nyheter : Nyhetsbrev #13 - september 2021

2021-09-06: Läs om senaste nytt från Unga Klara i vårt nyhetsbrev! Plötsligt blev det september och efter två efterlängtade premiärer är vi äntligen återförenade med vår publik!

Foto: Mats Bäcker

Nyhetsbrev 6 september 2021:

Publikfavoritens återkomst!

Johannes Anyurus roman De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, i dramatisering och regi av Farnaz Arbabi, har haft nypremiär och återvänt till scenen på Unga Klara. Tack vare det stora intresset har vi nu släppt fler datum i höst då du kan se denna publik- och kritikerhyllade föreställning!

Boka dina biljetter här!

Tina Pour Davoy och Bianca Cruzeiro i De kommer att drunkna i sina mödrars tårar. Foto: Mats Bäcker.
Siri Hamari och Klas Lagerlund i Buster Keaton på månen. Foto: Sara P Borgström.

Omtalad urpremiär!

Buster Keaton på månen, av Gunilla Linn Persson och i regi av vår egen Suzanne Osten, har fått många hyllningar av kritikerna!

“Ja, Buster Keaton på månen är en föreställning om hur det finns en väg ut ur utsattheten, och den vägen stavas drömmar och fantasi. Den hyllar barnet lika mycket som teaterkonsten. Det är rent ut sagt ljuvligt.”
-
Anna Hedelius, SVT Kulturnyheterna

Läs hela recensionen i SVT Kulturnyheterna här!

Läs även gärna:

Dagens NyheterSvenska DagbladetAftonbladet, SR Kulturnytt och Expressen

Unga Klaras sista minuten-biljetter

Biljetterna till höstens rörande och musikaliska slapstick Buster Keaton på månen sålde slut på ett kick, men frukta ej om du står utan biljett! För den spontane erbjuder Unga Klara, i mån av plats, sista minuten-biljetter. Dessa kostar 100 kronor styck och säljs i Unga Klaras foajé cirka 15 minuter innan föreställning. Observera att dessa biljetter endast säljs i dörren och i mån av plats/vid återbud..

Självklart erbjuder vi även sista minuten-biljetter till De kommer att drunkna i sina mödrars tårar!

Vi ses i foajén!

Grafisk form: Studio Parasto Backman
Grafisk form: Studio Parasto Backman.

Ögonblicket på turné i Sverige

Nu åker Ögonblicket ut på turné i hela Sverige. En föreställning om empati där dramatikern Erik Uddenberg och regissören Gustav Deinoff utforskar klassrum som teaterrum och skapar nya former för teater där eleverna själva finns.

Läs mer om föreställningen här.

Poetic (R) Evolution - på Berwaldhallen

Unga Klara möter Sveriges Radios Symfoniorkester i Poetic (R) Evolution, en föreställning där spoken word, hiphop, RnB och klassisk musik flätas samman i ett oväntat program riktat till högstadie- och gymnasieelever i Berwaldhallen.

Läs mer och boka dina biljetter här.

Grafisk form: Studio Parasto Backman.

Snart faller höstlöven utanför Kulturhuset i Stockholm men inne på Unga Klara blommar scenkonsten för fullt. Vi tackar publiken för ett kärt återseende och bugar inför fina recensioner. Teaterhösten har inletts och vi ser fram emot att ses!

Varmt välkomna!

Foto De kommer att drunkna i sina mödrars tårar: Mats Bäcker.
Foto Buster Keaton på månen: Sara P Borgström.
Foto Ögonblicket: Eva Edsjö.
Grafisk form De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, Buster Keaton på månen samt Ögonblicket: Studio Parasto Backman.