Navigation

← Nyheter Nyhetsbrev #3 - februari 2021

2021-02-10: Vi skriver om den roliga nyheten att För att jag säger det har blivit uttagen till Scenkonstbiennalen 2021! Du är inbjuden till ett Unga Klara Salongssamtal med kompositören Mikael Karlsson. Och om du är pedagog ska du inte missa fortbildningen med teaterdramaturgen Anna Berg för att fördjupa kulturupplevelsen i klassrummet.

Nyhetsbrev 10 februari 2021

Läs brevet i original här.

För att jag säger det är uttagen till Scenkonstbiennalen

Unga Klaras föreställning För att jag säger det är uttagen till Scenkonstbiennalen 2021 och en digital version kommer att visas på årets semidigitala biennal som äger rum 18-21 maj!

För att jag säger det, efter en idé av Unga Klaras konstnärliga ledare Gustav Deinoff och Farnaz Arbabi, och i regi av Farnaz Arbabi, är en storslagen och flerspråkig föreställning för de mindre barnen. Den handlar om childism - diskriminering och fördomar mot barn och tar avstamp i den senaste forskningen kring vuxnas makt och barns motståndsstrategier. Föreställningen hade urpremiär 2019 och var del av den omfattande turnén Unga Klara On Tour som pågick under hela det året, både i Sverige och utomlands. Läs mer om föreställningen här

Just nu kan du se en digital version av För att jag säger det via Unga Klara On Demand.

På bilden: Rita Lemivaara, Joel Mauricio Isabel Ortiz, David Nzinga, Klas Lagerlund i För att jag säger det. Foto: Anna Drvnik.

Välkommen till Salong: Ett musikaliskt samtal med Mikael Karlsson

Den 24 februari kl 19-20 är det dags för ett nytt digitalt salongssamtal från Unga Klara! Vi får träffa kompositören Mikael Karlsson, som har skrivit musiken till föreställningen De kommer att drunkna i sina mödrars tårar. Läs mer om den här

Mikael berättar om allt ifrån musikaliska referenser, val av instrumentering, inspelning, mixning av musiken och om sina tankar kring skriv- och inspelningsprocessen. Samtalet leds av Unga Klaras pedagog Julian Vigil. Du som publik är välkommen att ställa dina frågor i chatten!

Salongssamtalet sker på den digitala plattformen Zoom. Det är kostnadsfritt, men förbokning krävs via mejl till [email protected]. När du har bokat får du ett mejl med en länk till samtalet från oss. Märk din bokning med "Salong 24/2".

På bilden: Mikael Karlsson, foto Niklas Alexandersson. Julian Vigil, foto privat.

Fördjupa kulturupplevelsen i klassrummet!

Med utgångspunkt i föreställningarna De kommer att drunkna i sina mödrars tårar och De jag egentligen är arrangerar Unga Klara och Kulan en fortbildning för lärare med två träffar den 3 och 16 mars, som leds av teaterdramaturgen Anna Berg. 

Genom den här fortbildningen vill vi ge dig som arbetar som pedagog olika ingångar och verktyg som du kan använda dig av när du pratar om och tolkar scenkonst tillsammans med eleverna.

Anna Berg är en frilansande teaterdramaturg med lång erfarenhet av analyssamtal och workshops tillsammans med barn och vuxna. Fortbildningen arrangeras i samarbete mellan Unga Klara och Kulan. Läs mer och anmäl dig här

På bilden: Rita Lemivaara,Tina Pour Davoy och Yarien Rodriguez. Foto Mats Bäcker, Shazi Özdemir.