Nyheter : Nyhetsbrev #4, juni 2020

2020-06-09: Senaste nytt om Unga Klara i juni hittar du i vårt nyhetsbrev! Läs om De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, Manhattanprojektet (vårt nya samarbete med Scenkonst Sörmland) och filmatiseringen av De jag egentligen är.

Nyhetsbrev 2020-06-09:

Läs nyhetsbrevet i original med bilder via den här länken.

Boka biljett till höstens urpremiär på Unga Klara

Vi har släppt biljetterna till De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, i regi och dramatisering av Farnaz Arbabi, efter Johannes Anyurus roman, med urpremiär den 15 oktober på Unga Klaras hemmascen vid Sergels torg. Föreställningen är en samproduktion mellan Unga Klara och Uppsala stadsteater, där den kommer att spelas våren 2021. På Unga Klara följer vi självklart myndigheternas rekommendationer att begränsa antalet publikplatser. Det har varit stort tryck på biljettbokningen sedan biljetterna släpptes. Boka din biljett på www.ungaklara.se redan nu, så du inte blir utan!

Grafisk form: Parasto Backman

Nytt samarbete med Scenkonst Sörmland

Den 16 oktober är det urpremiär för Manhattanprojektet av Rasmus Lindberg, i regi av Gustav Deinoff, på Scenkonst Sörmland i Eskilstuna. Under hösten följer en omfattande skolturné i Sörmland. Föreställningen kommer att spelas på Unga Klara i Stockholm på höstlovet 28-31 oktober. Passa på att boka din biljett här redan nu!

Manhattanprojektet är en rapp och rolig deckare som utspelar sig i New York under ett brinnande världskrig. Privatdetektiven Mr. Petrovic dras in i en jakt på att återfinna Albert Einstein som är försvunnen. Både nazisterna och de allierade är dem hack i häl eftersom de vill åt Einsteins kunskap för att kunna skapa en atombomb!
Eller så är det egentligen en berättelse om elvaåriga Katja, som inte vet om hon ska släppa bomben i sin egen familj där det också pågår ett krig.

Manhattanprojektet är en produktion av Scenkonst Sörmland i samarbete med Unga Klara. Läs mer på vår hemsida här.

Foto: Mats Bäcker.

Filminspelning av De jag egentligen är

Unga Klaras föreställning De jag egentligen är av Erik Uddenberg, i regi av Gustav Deinoff, har filmats. De jag egentligen är handlar om alla dem vi också kan vara när vi verkligen är oss själva. Det blir filmpremiär på Unga Klara On Demand i sommar!

Medverkande skådespelare är David Arnesen, Kitty Chan, Parwin Hoseinia, Klas Lagerlund, Rita Lemivaara, Bashkim Neziraj, Nina Rashid, Yarien Rodriguez, Victor Ström samt en mängd statister. Filmare är Shazi Özdemir.

Bilden: Nina Rashid filmas och Shazi Özdemir filmar. Foto Unga Klara.

Se mer på Unga Klara On Demand

Unga Klara On Demand har nu över 10000 visningar och en visningstid på nästan 4000 timmar! Ett flertal av visningarna är för skolklasser. Tittarna finns inte bara i Sverige utan även i Norge, Finland, Turkiet, USA och Tyskland, samt i Danmark, Polen, Rwanda, Tanzania och på Färöarna.

På Unga Klara On Demand streamas för närvarande tio av Unga Klaras föreställningar. Du kan även ta del av vår senaste föreställning Ögonblicket som ljudverk.

Grafisk form: Parasto Backman

Farnaz Arbabi på en strumpa

Farnaz Arbabi, en av Unga Klaras två konstnärliga ledare, är avbildad som feministisk ikon av den amerikanska konstnären Maggie Stern - på en strumpa! Det är en ära som Farnaz delar med andra kvinnliga förebilder som Greta Thunberg, Alexandria Ocasio-Cortez, Isadora Duncan och Maya Angelou. I höst kommer strumporna finnas till försäljning i Unga Klaras foajé. Om du inte kan vänta så länge så går det bra att beställa här.