Nyheter : Nyhetsbrev #11 oktober 2020

2020-10-14: Läs de senaste nyheterna från Unga Klara: Teatern nomineras till Regeringens exportpris 2019, Manhattanprojektet spelar på Bagarmossens Folkets Hus på höstlovet och så en påminnelse om våra tre unika gästspel i november!

Nyhetsbrev 2020-10-14

Läs brevet i original här.

Unga Klara nomineras till Regeringens exportpris för kulturella och kreativa näringar 2019

Unga Klara nomineras till Regeringens exportpris för teaterns internationella arbete under 2019 med turnén UNGA KLARA ON TOUR som bestod av de fyra föreställningarna För att jag säger detXGirls will make you blush och De jag egentligen är - samt skådespelarutbyten, seminarier, readings och workshops med både barn och vuxna. "Den största internationella satsningen vi sett inom svensk barn- och ungdomsteater", står det att läsa i nomineringen. Läs mer här.

- Vi är väldigt stolta och glada över den här nomineringen, säger Stefan Hansen, VD Unga Klara.

- Att vår internationella turné 2019 till Turkiet, Kina, Sydafrika och USA uppmärksammas synliggör vikten av konstnärliga utbyten och möten mellan kollegor och publik över hela världen, och jämställer barnets konstnärliga behov och längtan med de vuxnas.


Bilden: Rita Lemivaara, Joel Mauricio Isabel Ortiz, David Nzinga, Klas Lagerlund i För att jag säger det. Foto: Anna Drvnik.

Se Manhattanprojektet på Bagarmossens Folkets Hus på höstlovet

Den 28 oktober är det äntligen dags för urpremiären av Manhattanprojektet på Bagarmossens Folkets Hus! Familjeföreställningen Manhattanprojektet, av Rasmus Lindberg, i regi av Gustav Deinoff, riktar sig till alla från 8 år och produceras av Scenkonst Sörmland i samarbete med Unga Klara. Manhattanprojektet spelas här t.o.m. 31 oktober och sedan väntar en lång skolturné i Sörmland.

Det är ju höstlov, så varför inte göra en heldag av det? Bagarmossen är en tidstypisk 50-talsförort, bara 13 minuter från T-Centralen med gröna linjen. Här finns fik, restauranger och bibliotek. Passa på att ta en promenad till Söderbysjön i Nackareservatet, som du når via gångstigar från Bagarmossens Centrum. Läs mer och boka din biljett här.

Bilden. Åsa Karlberg, Måns Clausen, Parwin Hoseinia, Ingela Schale Berghagen, Yarien Rodriguez. Foto Gustav Ågerstrand.

Vi påminner om tre unika gästspel på Unga Klara

Biljetterna går åt fort, så glöm inte att boka till våra tre gästspel i november!

Den 2-4 november gästas vi av Tyst Teater som tar Shakespeares klassiska stycke Romeo och Julia och förflyttar den till ett svenskt ålderdomshem år 2020. Romeo och Julia på Gullbacken spelas på svenskt teckenspråk och svenska. Läs mer här.

Den 11-12 november kommer Linköpingspoeten Farhiya Feysal med spoken word-monologen Reflekterad Olydnad, som tidigare spelats på Östgötateatern. Läs mer här.

Den 16-18 november kan du uppleva föreställningen Koreografin, en dansant och interaktiv hörlursupplevelse som riktar sig till barn, ungdomar och vuxna och finns tillgänglig på 13 språk. Läs mer här.

Foto: Mikael Sundberg, Peter Holgersson, Rebecka Holmström.