Navigation

← Nyheter Nyhetsbrev #10 - juni 2021

2021-06-02: Läs om senaste nytt från Unga Klara i vårt nyhetsbrev! Där skriver vi om Unga Klaras mentorsprojekt Lavandería, manus och regi av Nachla Libre, tar en titt på Ann-Sofie Báránys senaste krönika om arbetet med Buster Keaton på månen och gör en återblick till Scenkonstbiennalens samtal och seminarier. Trevlig läsning!

Nyhetsbrev 2 juni 2021:

Lavandería - en del av Unga Klaras mentorsprojekt!

Under 2020 inledde konstnären och poeten Nachla Libre sitt mentorsprojekt i regi som avslutas med publika redovisningar den 11-13 juni 2021 på Unga Klara. Mentorsprojektet startade med ambitionen att bredda branschen och möjliggöra utveckling och förändring av rådande strukturer. 

Nachla Libre är en otroligt spännande konstnär. Hon har stor erfarenhet av scenkonst, genom sitt arbete som konstnärlig ledare för Revolution Poetry, ett banbrytande spoken-word-nätverk som framträtt på flera stora scener, berättar Farnaz Arbabi, en av Unga Klaras två konstnärliga ledare.

Lavandería får vi bland annat möta Dalila, områdets hjärta och hjärna, den busiga Luz Fuego del Sol, den deprimerade Aurora, Feodor med tvångssyndrom, börshajen som inte kan tvätta och ungdomar som drömmer om kärlek. Har dom något gemensamt? Med tvättstugans kollektiva rum som utgångspunkt slängs vi in i en centrifug av världar som kolliderar. Med sitt rika språk, sin humor och träffsäkerhet skapar Nachla Libre, manus och regi, ett sceniskt mångbottnat verk som, genom att sätta fokus på ett mikrokosmos, lyckas fånga en hel värld. 

Urpremiär 11 juni kl 19.00 på Lagret, Unga Klara. 

Begränsat antal platser - först till kvarn.

Läs mer och boka biljett här.

Bilden: Nachla Libre. Foto: Kajsa Göransson.
Grafisk form: Parasto Backman.

I hu'vet på Unga Klara

Hur var det första publikmötet med barnen? Den frågan ställer dramatikern Ann-Sofie Bárány till skådespelaren Siri Hamari, som spelar Buster i föreställningen Buster Keaton på månen, samt till regissören Suzanne Osten i veckans krönika i serien I huv´et på Unga Klara, där Ann-Sofie Bárány följer arbetet med föreställningen på nära håll och ger oss inblickar i den konstnärliga arbetsprocessen.

Läs krönikan här eller lyssna på den här.

På bilden: Ann-Sofie Bárány, Suzanne Osten och Siri Hamari. Foto: Sara P Borgström.

Missade du Unga Klara på Scenkonstbiennalen?

Vi ser tillbaka på en fantastisk Scenkonstbiennal och längtar redan till nästa gång! För dig som inte hann ta del av Unga Klaras samtal och seminarier så finns det givetvis möjlighet att kika på dom i efterhand här!

Bilden är från För att jag säger det. Foto: Anna Drvnik.