← Nyheter Sommarpremiär för De jag egentligen är

2020-07-22: Se den nyinspelade filmversionen av föreställningen De jag egentligen är av Erik Uddenberg, i regi av Gustav Deinoff - på svenska och engelska!

Kylslaget sommarväder? Då passar det perfekt att kura i soffan med barnen och se en fantasifull och inspirerande film! Nu släpper Unga Klara den nyinspelade filmversionen av föreställningen De jag egentligen är av Erik Uddenberg, i regi av Gustav Deinoff. Filmen släpps i två versioner på Unga Klaras streamingtjänst Unga Klara On Demand, en på engelska och en på svenska. Filmare är Shazi Özdemir.

De jag egentligen är handlar om identitet – vilka vi är och vilka vi vill vara. Historien bygger på berättelser om karaktärer från böcker, film, serier och verklighet som vi ibland fantiserat att vi är. Vilka kan vi vara när vi verkligen är oss själva? 

 ”För mig är det skönt att bara kunna tänka allt. Sen, när jag har tänkt allt, då kan jag liksom säga, på riktigt, att nu vet jag vad som är rätt. Med tankarna kan jag flyga. Jag kan flyga vart jag vill.”
Citat från föreställningen

De jag egentligen är hade premiär på Unga Klara 2011 och riktar sig till unga i åldern 9-12 år och uppåt. Sedan premiären har föreställningen spelats otaliga gånger runt om i Sverige och även internationellt. Den har spelats på såväl engelska som ryska och franska. Senast ingick den i Unga Klara On Tour, teaterns omfattande nationella och internationella turné 2019.

- Den här fantastiska pjäsen har redan haft en otrolig resa. Den har spelats av massa olika skådespelare som alla satt sin prägel på den och den har spelat på massa olika språk och i massa olika länder. Den är verkligen en Unga Klara-klassiker och det känns underbart att den nu också får ett liv som film, säger Gustav Deinoff, regissör och en av Unga Klaras två konstnärliga ledare.

Se filmen på svenska här!

Se filmen på engelska (My True Selves) här!

Läs mer om föreställningen här.

Bilden: Nina Rashid och Victor Ström med statister. Filmfoto: Shazi Özdemir.

Medverkande: Parwin Hoseinia, Klas Lagerlund, Rita Lemivaara, Nina Rashid, Yarien Rodriguez, Victor Ström
Manus: Erik Uddenberg 
Regi: Gustav Deinoff 
Musik: Kalle Bäccman 
Kostymdesign: Elin Hallberg 
Foto: Shazi Özdemir 
B-Foto: Joel Brunskog 
Ljud och ljudmix: Manne Kjellander 
Klippning & AFX: Fares Qadri och Franco Veloz 

--------
Scripta: Naomi Solomon 
Inspelningsledare: Klara Gattbro 
Matansvarig: Eduardo Flores
Fikaansvarig: Rebecca Ivarsson
Tekniker: Torbjörn Gjers
Kostymteknik och rekvisita: Camilla Frick Isberg 
Teknisk chef och turnéledare: Kristian Nielsen 
Marknad och kommunikation: Christina Molander 
Grafisk design affisch: Parasto Backman
Teaterpedagog och skolkontakt: JulianVigil 
Producent: Katta Pålsson 
Konstnärliga ledare: Farnaz Arbabi och Gustav Deinoff 
VD: Stefan Hansen

Också medverkande:  Alma André, Alma Huss, Astrid Kakuli, Anna Thiam, Bashkim Neziraj, David Arnesen, Elomon Gutarra, Edvin Hyttsten Gripenholm, Errol Kakuli, Erik Karlberg, Freja Alfvén, Farnaz Arbabi, Fred Brusewi, Greta Hemström, Ingrid Kakuli, Joni Gäfvert, Judit Hagerfors, Kitty Chan, Klara Gattbro, Lucinda Borg-Barsotti, Leia Stenvall Nord, Lea Wadström, Matilda Hyttsten, Noa Williams, Naomi Solomon, NoorArbabi Ohlin, Rebecca Ivarsson, Siri Hyttsten Gripenholm, Sam Knight, Stefan Hansen, Tuva Huss, Vittorio Svensson, Walter Andersson m.fl.

Stort tack till alla som bidragit till pjäsen och filmen!
Tack originalensemblen som skapade pjäsen 2011 och alla andra som har spelat och utvecklat pjäsen sedan dess. Tack till all publik som deltagit i lyssning, skratt och gråt och som hängett sig till lek och fantasier. Tack till alla de vi egentligen är!

Se filmen De jag egentligen är! Målgrupp: 9 år och uppåt.

Watch the film My true selves! Age recommendation 9+.

Yarien Rodriguez och Rita Lemivaara. Filmfoto Shazi Özdemir.

Rita Lemivaara och Yarien Rodriguez. Filmfoto Shazi Özdemir.

Rita Lemivaara och Klas Lagerlund. Filmfoto Shazi Özdemir.

Klas Lagerlund och Parwin Hoseinia. Filmfoto Shazi Özdemir.

Nina Rashid och Victor Ström. Filmfoto: Shazi Özdemir.