← Nyheter Manhattanprojektet -  jazz, action och deckardrama med urpremiär på Unga Klara

2020-09-09: Den 28 oktober är det urpremiär på Bagarmossens Folkets Hus för Manhattanprojektet av Rasmus Lindberg, i regi av Gustav Deinoff. Manhattanprojektet är en rapp och rolig deckare, en produktion av Scenkonst Sörmland i samarbete med Unga Klara. Föreställningen spelas på Bagarmossens Folkets Hus t.o.m. 31 oktober och sedan följer en omfattande skolturné i Sörmland.

Den 28 oktober är det urpremiär på Bagarmossens Folkets Hus för Manhattanprojektet av Rasmus Lindberg, i regi av Gustav Deinoff. Familjeföreställningen Manhattanprojektet riktar sig till alla från 8 år och produceras av Scenkonst Sörmland i samarbete med Unga Klara. Föreställningen spelas t.o.m. 31 oktober på Bagarmossens Folkets Hus och sedan väntar en lång turné till mellanstadieklasser i Sörmland.

Manhattanprojektet är en rapp och rolig deckare som utspelar sig i New York under ett brinnande världskrig. Privatdetektiven Mr. Petrovic dras in i en jakt på att återfinna Albert Einstein som är försvunnen. Både nazisterna och de allierade är dem hack i häl eftersom de vill åt Einsteins kunskap för att kunna skapa en atombomb!

Eller så är det egentligen en berättelse om elvaåriga Katja, som våndas över att släppa bomben i sin egen familj där det också pågår ett krig.

Gustav Deinoff, regissör och en av Unga Klaras konstnärliga ledare, ser fram emot att gå vidare med ytterligare en produktion inom samarbetet mellan Unga Klara och Scenkonst Sörmland, som inleddes med föreställningen Skamceremonin 2018-19.

- Manhattanprojektet är en underbar nyskriven text av Rasmus Lindberg med mycket fin tonträff för mellanstadiepubliken, säger Gustav Deinoff. - Snillrik humor på ytan, men med ett komplext och angeläget allvar i botten. Och så massa jazz, action och deckardrama på det.

Manhattanprojektet är en produktion av Scenkonst Sörmland i samarbete med Unga Klara. Föreställningen har premiär på Bagarmossens Folkets Hus den 28 oktober 2020 kl. 13 och spelas där  t.o.m. den 31 oktober. Sedan följer en omfattande skolturné i Sörmland.

Ensemble: Ingela Schale Berghagen, Måns Clausen, Parwin Hoseinia, Åsa Karlberg, Yarien Rodriguez
Dramatiker: Rasmus Lindberg
Regi: Gustav Deinoff
Scenografi och ljusdesign: Sven Dahlberg
Ljuddesign: Foad Arbabi
Kostymdesign: Johanna Lovén
Maskdesign: Linda Goncalves
Jazzcoach och inspelat piano: Alex Zethson
Rekvisitör och turnéledare: Anna Hammar
Regiassistent: Julia Stina Skoglund
Förlag: Draken Förlag

Läs mer på Unga Klaras hemsida här.

På bilden: Åsa Karlberg, Måns Clausen, Parwin Hoseinia, Ingela Schale Berghagen, Yarien Rodriguez. Foto Gustav Ågerstrand.