Nyheter : Kursen med Unga Klara på SKH avslutad

2020-04-30: Tack till studenterna och tack till SKH!
I tre veckor har Unga Klara hållit kurs för studenterna på den fristående kursen "Introduktion till scenkonst" på Institutionen för scenkonst vid Stockholms Konstnärliga Högskola, SKH.

Den 30 april avslutades den treveckorskurs som Unga Klara planerat och genomfört på Stockholms Konstnärliga Högskola för studenterna som läser programmet "Introduktion till scenkonst".

- Det har varit lärorika, spännande och stundtals omvälvande möten, säger Julian Vigil, pedagog på Unga Klara, som har planerat kursen.

Unga Klaras konstnärliga ledare, skådespelare och scenograf har undervisat och varit mentorer under projektets gång. Vidare har teaterprofessorn Karin Helander gett en föreläsning om barnteater och vuxnas syn på barn och unga.

Arbetet har utgått från workshoppen "Memories For Use", som är en metod skapad av Suzanne Osten och Ann-Sofie Barany.

- Tillsammans med studenterna har vi fokuserat på vikten av att ha med sig barnperspektivet som scenkonstnär - med allt vad det innebär - när vi vill skapa konst för barn och unga, säger Julian.

- Under tre veckor har vi i kollektiva processer hittat verktyg för att kunna undersöka och utveckla de teman som studenterna vill visa den unga publiken.

Stort tack till studenterna och Stockholms Konstnärliga Högskola för dessa tre veckor!