Nyheter : Koreografin - en dansant hörlursupplevelse - INSTÄLLT

2020-09-21: Koreografin är en dansant hörlursupplevelse, som riktar sig till barn, ungdomar och vuxna och som bygger på publikens medverkan, gästar Unga Klara den 16-18 november. Alla kan vara med och det finns inget som är rätt eller fel! Tillgänglig på 13 språk!

Välkommen in! Ta på ett par hörlurar och låt en röst guida dig i hur du ska röra din kropp och relatera till de andra i rummet. Alla kan delta och inget kan bli fel. Allt är rätt!

Den 16-18 november gästspelar kompaniet Johanssons pelargoner och dans på Unga Klara med Koreografin, en föreställningen som utforskar världen genom rörelse och undersöker hur sättet vi rör oss kan påverka vad vi tänker, ser och känner. Det är en interaktiv föreställning som bygger på publikens medverkan. Alla i publiken får ett par hörlurar och i dem guidar en röst som säger hur de ska röra sig, förhålla sig till sin egen kropp och relatera till varandra. Det är med andra ord inga dansare eller skådespelare med i föreställningen, utan det är publiken som skapar Koreografin tillsammans.

Föreställningen finns tillgänglig på 13 språk. I Koreografin kan varje person i publiken själv välja om den vill genomföra föreställningen på arabiska, dari, engelska, finska, meänkieli, nordsamiska, pashto, persiska, ryska, somaliska, sorani, svenska eller turkiska.

Johanssons pelargoner och dans är ett danskollektiv och en ideell förening som skapar lekfull, normkreativ och utmanande scenkonst för barn och unga. Kollektivet arbetar för en mer inkluderande scenkonst och för alla barn och unga ska ha en självklar plats i samhälle och kulturliv. Johanssons pelargoner och dans bildades 2009 av en grupp studenter i danspedagogik vid Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm. Under åren har kollektivet utvecklats till en ledande aktör inom normkritisk scenkonst och danspedagogik för unga.

Koncept och manus: Anna Haglund, Annica Styrke, Johan Sundén och Karin Wiklund.

Koreografin håller på i 45 min.

Läs mer och boka här.